Brug naar Grave drie weken korter afgesloten

Van onze redactie
29 juli 2015
Rijkswaterstaat heeft bekendgemaakt dat de John S. Thompsonbrug in de N324 naar Grave drie weken in plaats van zes weken dicht gaat. De brug is van zondag 26 juli 20.00 uur tot en met zondag 16 augustus vanwege werkzaamheden afgesloten. Dan vervangt Rijkswaterstaat plaatselijk het asfalt op de brug en voeren zij reparaties uit aan het stalen wegdek onder het asfalt.

Overlast voor het verkeer

De brug is deze weken afgesloten voor autoverkeer. Wel blijft er een strook open voor speciale groepen. (Brom)fietsers, voetgangers, brommobielen, hulpdiensten, openbaar vervoer en landbouwverkeer kunnen hier gebruik van maken. Verder wordt er een ontheffing verleend aan mensen uit de medische wereld die beroepshalve snel naar de andere kant van de Maas moeten rijden. Verkeersregelaars controleren de ontheffingen aan allebei de kanten van de brug.

Omleiding

Verkeer wordt omgeleid via de N324, N277 en A50. De omleidingsroute staat ter plaatse met gele borden aangegeven. Er is helaas geen kortere omleiding mogelijk omdat er dichterbij geen bruggen over de Maas liggen.

Later een grote renovatie

Rijkswaterstaat kwam er pas geleden bij een grote inspectie achter dat er meer werkzaamheden aan de brug uitgevoerd moeten worden dan verwacht. Rijkswaterstaat heeft besloten nu alleen de werkzaamheden uit te voren die absoluut noodzakelijk zijn. Daardoor is de brug drie weken korter dicht. De brug kan na deze werkzaamheden weer een aantal jaren vooruit. Dat geeft Rijkswaterstaat de tijd om een grootschalige renovatie voor te bereiden. Wanneer dat gebeurt, is nu nog niet duidelijk.

Dit bericht delen:

Advertenties