Gemeente Wijchen en de Starterslening

Van onze redactie
26 augustus 2015
De gemeente Wijchen wil het starters op de koopwoningmarkt makkelijker maken om in Wijchen een woning te kopen. Om die reden heeft de gemeente een eenmalig budget van 2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor Startersleningen.
Wat is een starterslening?

Een Starterslening is een tweede hypotheek die onder gunstige voorwaarden wordt verstrekt. De lening is bestemd voor de aankoop van een eerste koopwoning. Hierdoor wordt het voor starters makkelijker om een woning te kopen.

De Starterslening is ontwikkeld door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). De Starterslening is beschikbaar voor het kopen van zowel bestaande woningen als nieuwbouwwoningen. De Starterslening in de gemeente Wijchen geldt niet voor de aankoop van (huur)woningen van een woningcorporatie. Ook geldt deze lening niet voor de aankoop van recreatiewoningen en tweede woningen.
Wanneer kunt u in aanmerking komen voor een starterslening?

U kunt in aanmerking komen voor de starterslening als:

  • U niet eerder eigenaar was van een woning. U koopt dus voor het eerst een huis.

  • De totale verwervingskosten van de woning (koopprijs + 6% bijkomende kosten) niet hoger zijn dan € 230.000,-. Dit betekent een maximale koopprijs van € 216.981,-

  • U zelf in het huis gaat wonen.


Wat is de hoogte van de starterslening?

Afhankelijk van uw financiële mogelijkheden is de starterslening minimaal € 3.000,- en maximaal 20% van de verwervingskosten (koopprijs + 6% bijkomende kosten) van de woning maar niet meer dan € 36.500,-. Meerwerk en verbeterkosten mogen in de starterslening worden meegenomen.
Hoe kunt u de starterslening aanvragen?

Het aanvraagformulier wordt per 1 oktober 2015 gepubliceerd op de website. Vóór 1 oktober kan de gemeente nog geen startersleningen verstrekken of aanvragen in behandeling nemen.
Meer informatie?

Meer aanvullende informatie over de starterslening van de gemeente Wijchen volgt begin september op wijchen.nl. Meer informatie over de starterslening in het algemeen kunt u vinden op de website www.svn.nl

Dit bericht delen:

Advertenties