PvdA-vragen over extra opvangplekken vluchtelingen

Van onze redactie
3 september 2015
De Wijchense fractie van PvdA heeft een schriftelijke vraag gesteld over extra opvangplekken vluchtelingen

Aanleiding:
Het kabinet zoekt ‘stoere' gemeenten die er niet voor terugschrikken extra opvangplekken voor vluchtelingen te creëren. Groningse en Drentse gemeenten zijn al druk bezig. Het aantal vluchtelingen uit brandhaarden als Syrië en Irak blijft toenemen. Wekelijks komen tussen de 1.200 en 1.700 vluchtelingen ons land binnen, die zich vervolgens bij het aanmeldcentrum in Ter Apel moeten melden.

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (VVD) van asielzaken verwacht dat het aantal toegelaten vluchtelingen dit jaar van 25.000 naar 35.000 stijgt. Hij vraagt in De Volkskrant daarom om ‘stoere' burgemeesters, wethouders en raadsleden die bereid zijn naar extra opvangplaatsen om te kijken.

Vragen:
1. Wil de gemeente Wijchen in de opvang van asielzoekers een concrete bijdrage leveren? Zo ja, op welke manier wil de gemeente Wijchen in de opvang van asielzoekers een concrete bijdrage leveren?
2. Is de gemeente in gesprek met partijen die hier een rol in spelen? Zo nee, bent u voornemens om initiatieven in deze richting te ondernemen?

Deze vragen zijn gesteld namens de Wijchense fractie PvdA,

Zainab Osman
Titus Burgers

Dit bericht delen:

Advertenties