Column: 'Nog een keer'

Van onze redactie
5 september 2015
In iedere uitgave van de huis-aan-huiskrant 'Wij in Wijchen, Dukenburg en Lindenholt' schrijft Geret Remkus zijn column.

Nog een keer


Trouwbeloften herbevestigen is tegenwoordig hot in de wereld van de sterren. Ook de ene na de andere BN'er geeft voor de tweede keer het jawoord en dan bij voorkeur gepaard gaand met een gigantisch feest op Ibiza.
Voorheen stonden sterren er ook al om bekend dat zij meerdere keren het Ja-woord gaven, maar dan steeds aan wisselende personen. Oké, soms ook aan dezelfde. Maar daar zat dan altijd nog een ander tussen. Eigenlijk was het meer een Tja-woord. Ik dacht altijd dat om de een of andere reden sterren moeite hadden om een huwelijk in stand te houden en dat dit alles te maken had met het turbulente leven wat nu eenmaal inherent is aan het sterrendom. Niets is minder waar, het gaat gewoon om het feestje.
Een van de sterren is op het idee gekomen dat je niet per se eerst hoeft te scheiden voor een nieuw huwelijk, gewoon ‘herbevestigen’ en je staat weer volop in de belangstelling, inclusief kwijlende Albert bij RTL Boulevard. Scheelt bovendien nog een kapitaal aan alimentatie en het feestje wordt als het een beetje meezit ook nog gesponsord door een SBS of een RTL, die het hele gebeuren als een soort koninklijk huwelijk op de buis brengen. Ik verdenk de zenders er zelfs een beetje van dat zij er achter zitten. Zo van: ‘zouden jullie onderhand je huwelijk niet 's  laten bevestigen, betalen wij alles inclusief gage’.
Het begint een beetje de kant op te gaan van de real life soaps. Ooit begonnen bij TMF met de maffe familie Ozborn, gevolgd door de Pfaff's en de Bauers en daarna een niet te stoppen reeks bekende en minder bekende Nederlanders. En zolang het scoort zal men het blijven uitmelken en zonodig aanpassen en variëren.
Ik voorzie in de nabije toekomst ook nog een serie herbegrafenissen en hercrematies van bekende Nederlanders, inclusief speeches, tranen, bloemen, koffie en cake.
Raar idee? Eentje hebben we er een aantal jaren geleden al gehad, die van Pim Fortuyn.

Geret Remkus

Dit bericht delen:

Advertenties