Trivosdames spelen sterk bekertoernooi in aanloop naar de competitie

Van onze redactie
12 september 2015
Na het succesvolle seizoen 2014/2015 (kampioenschap 3e divisie B en bekerwinst tot en met de 3e divisie), hebben de Trivosdames voor het nieuwe seizoen 2015/2016 in de 2e divisie, een ijzersterke voorbereiding gehad. Nadat 3 waardevolle krachten (Eva van Aalen, Charelle Remi en Femke Rongen) te kennen hadden gegeven te vertrekken of een stapje terug te doen, moesten deze posities weer worden opgevuld. Dit is gelukkig goed gelukt door trainer/coach Wouter Jansen en zijn assistenten Margriet van Kempen (ook nieuw, afkomstig van Switch ’87) en Tom Groenen. De nieuwe aanwinsten Lieke Lankheet (passer/loper van Vocasa D3), Miriam Huisman (diagonaal van Heyendaal) en Sarah van Aalen (spelverdeler uit eigen jeugd en uitkomend voor Jong Oranje), zijn gaandeweg de voorbereiding ingepast en bleken allen grote aanwinsten te zijn.

Zaterdag 12 september stond de 1e ronde van de nationale beker op het programma in de vorm van een toernooi met  4 verenigingen. De Nevobo had in al haar wijsheid besloten om de Trivosdames in te delen met  3 1e divisionisten, die bovendien ook nog tot de top van de 1e divisie behoren.  Het toernooi werd gehouden in Bergambacht bij thuisvereniging THOR.

Door coach Jansen werd er op gehamerd dat er geen druk hoefde te zijn, omdat Trivos op papier de zwakste was. Elke setwinst- of goed spel was positief. De eerste partij was tegen de thuisvereniging en daarin bleek toch wel heel sterk dat Trivos onder de indruk was van het hogere niveau. Waar in de 3e divisie bepaalde ballen gewoon een punt opleverden, kregen ze deze nu per ommegaande retour. In het toernooi werd gespeeld onder de noemer ‘best of three’, dus 2x setwinst was meteen einde partij. Deze eerste partij werd dan ook met 2-0 verloren (25-12 en 25-13). Meteen na afloop werden de koppen bij elkaar gestoken en was iedereen het er toch wel over eens dat Trivos wel beter kon. Het was in ieder geval een zeer leerzame partij.

De 2e wedstrijd was tegen Inter Rijswijk. De 1e set was het alleen Trivos wat de klok sloeg. Een 8-3 voorsprong werd verkregen en de tegenpunten kwamen ook nog eens door foutjes bij de Trivosdames. Een sensatie lag op de loer. Bij 8-3 werd door Inter Rijswijk een timeout aangevraagd, waarna door de Inter Rijswijk coach een kleine reorganisatie werd doorgevoerd. Langzaam kwam Inter Rijswijk dichterbij, ook omdat Trivos de 8-4 en 8-5 zomaar uit sloeg! Een sterke serviceserie bracht de stand op 8-7, waarna Jansen een timeout aanvroeg. Meteen na de timeout sloeg Inter Rijswijk de bal uit 9-7.Een mooie aanval werd door Lieke Lankheet binnen geslagen 10-7.
Een aanval van Inter Rijswijk, een bal in het net en een uitgeslagen bal bracht de stand op 10-10.
Het spel golfde op en neer en nergens was te zien dat het hier een duel betrof tussen een promovendus naar de 2e divisie en een team uit de top van de 1e divisie. Door Elkie Jaspers, Stefanie Beekers, Dionne Schreven, Nienke Visser en Miriam Huisman, kwamen de puntjes binnen. Bij de stand 17-17 werd door libero Anouk Boereboom een miraculeuze redding gemaakt, waardoor de bal door Dionne Schreven keihard werd binnen geslagen. Zelfs door de tegenstander werd geapplaudisseerd 18-17.
Bij 18-18 kwam Manon Ottjes er in voor Miriam Huisman. Inter Rijswijk maakte een heel mooi punt, evenwijdig ingeslagen langs het net. De servicedruk werd bij Inter Rijswijk hoger en bij de stand      18-20 werd de 2e Trivos timeout aangevraagd. Een bal in het net bij Trivos en een slippertje bij Inter Rijswijk gaf de stand 19-21 voor Inter Rijswijk. Door Nienke Visser werd heel listig een balletje ingeslagen en meteen daarna sloeg Lieke Lankheet een bal dwars door het blok 21-21. Door wederom Nienke Visser werd ook een bal dwars door het blok geslagen, waarna Trivos op voorsprong kwam 22-21. Een lange rally werd in het voordeel van Inter Rijswijk beslist 22-22. Door Lieke Lankheet werd nogmaals een bal keihard ingeslagen 23-22. Een droge knal van Inter Rijswijk bracht de stand op 23-23. Inter Rijswijk kon toch iets beter met de spanning omgaan, want Trivos sloeg de bal in het net. De uiteindelijke bekeken harde bal van de Rijswijksen was een formaliteit   23-25. De 2e set begon veelbelovend. Eerst 0-1 achter en dan met 2-1 voor komen. Bij 3-3 liep Inter Rijswijk uit naar 3-6. De eerste Trivos timeout in deze set was een feit. Een blok stond in de weg bij een goede Trivosaanval  3-7. Door Nienke Visser werd nog een bal hard achterin het veld van Inter Rijswijk geslagen 4-7. Inter Rijswijk kreeg vleugels en begon langzamerhand haar eigen niveau terug te krijgen en liep uit naar 4-14. Een misverstand in de Inter Rijswijk verdediging, een knal van Lieke Lankheet en een ace van Anne Veenstra, brachten de stand terug naar 7-14. Bij 9-19 kwam Sarah van Aalen aan de service en kon zij nog 2 punten toevoegen aan het totaal van Trivos. De 3e service ging helaas uit. Inter Rijswijk speelde deze set verder professioneel uit en sloot af met 12-25.

De 3e wedstrijd was tegen het damesteam van VCN uit Capelle aan de IJssel. Dit team speelde 1 seizoen geleden nog in de top van de topdivisie, maar moest door een gebrek aan financiële middelen een stapje terug doen naar de 1e divisie. Nipt werd afgelopen seizoen het kampioenschap gemist met maar 2 verloren wedstrijden in een heel seizoen. Nu moesten ze aantreden tegen de dames van Trivos.
VCN, met in haar midden de nummer 8 Marloes Wesselink (2e NK Beachvolley 2015),begon sterk met een paar simpele aanvallen 0-2. Door Stefanie Beekers en Dionne Schreven werd hierop acuut gereageerd 2-2. De toon was gezet en VCN gewaarschuwd. Tot 6-6 ging het spel heen en weer.
Met name de nieuwe VCN speelster Marloes Wesselink, drukte haar stempel op het spel van haar team. Dat was voor Trivos wel jammer, want VCN kon uitlopen 7-13. Een Trivos timeout gaf even rust, maar daarna ging VCN door tot 7-15. Toch gaf Trivos goed partij en kreeg het geregeld het applaus van het VCN publiek over zich heen. Dat gaf vertrouwen. Bij 11-19 maakte Trivos 2 killblocks achter elkaar. VCN keek zijn ogen uit!
VCN kreeg weer de overhand en haalde haar noodzakelijke puntjes binnen 16-25.
De 2e set begon uitermate sterk voor Trivos met een 3-1 voorsprong. VCN maakte de 3-2 en door Manon Ottjes werd met een prikballetje nog de 4-2 binnen gehaald. Bij 6-6 maakte VCN de punten  6-9. Een Trivos timeout gaf wederom lucht en meteen daarna sloeg Stefanie Beekers de 7-9 binnen.
Bij 10-11 liep VCN uit naar 10-15. Elkie Jaspers knalde er nog eens een puntje in 11-15. Hierna ging het spel over en weer, waarbij VCN toch wel het betere spel had en dit wist te benutten 17-25.

In de nabeschouwing was coach Wouter Jansen een tevreden man. “Met dit soort wedstrijden leren de meiden zo veel, daar kun je niet tegen trainen. Ze hebben hun eigen tekortkomingen nu zelf kunnen ervaren, maar ook de sterke punten. Wij zijn vol zelfvertrouwen voor het begin van de competitie.”

Volgende week zaterdag gaat Trivos voor haar eerste competitiewedstrijd naar Rosendaal. De 2e wedstrijd is wederom uit naar Haps, waarna op 3 oktober om 17.00 uur thuis in De Arcus wordt aangetreden tegen VCS.

Dit bericht delen:

Advertenties