Metamorfose in het Vennengebied

Van onze redactie
15 september 2015
Herfstexcursie in het Vennengebied

De natuur in de Overasseltse en Hatertse Vennen neemt afscheid van de zomer en de prachtige herfstkleuren zijn al zichtbaar. September is bij uitstek een heerlijke maand voor een stevige, frisse wandeling. In deze tijd zijn in het gebied bijvoorbeeld al mooie paddenstoelen te zien en de bomen ondergaan hun metamorfose. Staatsbosbeheer en het IVN organiseren een herfstwandeling op zaterdag 26 september.

Waarom vallen de bladeren?

De natuur komt tot rust en maakt zich op voor de winter en dat ervaart u tijdens deze wandeling! Vogels trekken weg, insecten kruipen weg onder schors of in de bodem, of overleven als pop of larve. Bomen onttrekken stoffen uit hun bladeren en laten ze vallen. Hoe komen de bladeren aan hun herfstkleuren en waardoor vallen deze af? En waarom doet niet elke boom dit? Natuurlijk blijft er nog voldoende leven te zien zoals paddenstoelen en hier en daar laatbloeiende planten. Tijdens deze twee uur durende excursie nemen ervaren vennengidsen u mee op een reis dwars door het Vennengebied om u deze bijzondere natuur te laten beleven.

Aanmelden

Zaterdag 26 september 2015. Start: 14.00 uur. Duur: 2 uur. Locatie: parkeerplaats Staatsbosbeheer, nabij Landwinkel De Diervoort, Staddijk 17 te Wijchen. Kosten: €4,00 (volw.) €2,00 kind tot 12 jr.)

Mis deze unieke kans niet en geef je nú op want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Aanmelden is verplicht en kan tot uiterlijk donderdag 24 september via rijkvannijmegen@staatsbosbeheer.nl

Dit bericht delen:

Advertenties