Jubileumweekend met muzikantenfestival Stichting Wijchen Allround

Van onze redactie
17 september 2015
In 2015 beleeft Wijchen Allround haar tiende seizoen op rij. Vanuit de simpele gedachte om in de zomermaanden meer reuring in het centrum van Wijchen te brengen is de stichting uitgegroeid tot een begrip bij veel Wijchenaren. Maar ook buiten Wijchen, vooral bij de deelnemers, wordt Wijchen door de festivals van de stichting op een positieve manier gezien.

De Stichting Wijchen Allround vertelt enthousiast: "Het kenmerk van de festivals is het maken van gezellige muziek, zang, dans en theater op een heel toegankelijke manier. Zowel voor de deelnemers als voor de toeschouwers. Met het jubileumweekend in het laatste weekend van september (zaterdag 26 en zondag 27 september) sluiten wij het tiende seizoen van de stichting met een heel goed gevoel af.
Op zondag 27 september om 14.00 uur, wordt op het podium op het marktplein kort stil gestaan bij het 10-jarig jubileum van de Stichting Wijchen Allround. Voorzitter Theo Borsten zal het woord voeren. Wethouder Loermans zal namens het college aanwezig zijn. Naast het aanwezige publiek en de deelnemers die al een uurtje hebben genoten van de eerste optredens deze middag, zijn onze vrijwilligers en trouwe sponsors hierbij van harte uitgenodigd.

Het programma van dit weekend speelt zich vrijdag en zaterdag grotendeels af op de markt. Op de vrijdag avond met een mooi optreden van het befaamde Wijchense orkest de Urndorfer Musikanten.
Op zaterdagmiddag bieden wij een gevarieerd programma waarbij u kunt genieten van deelnemers van de verschillende festivals die Wijchen Allround jaarlijks organiseert. De bekende dansgroepen van Swing en Stella van Wanrooij zullen swingende optredens verzorgen. Deze optredens worden afgewisseld met twee bekende zangkoren van ons korenfestival, namelijk Event uit Wijchen en Enjoy uit Vorstenbosch. De middag wordt muzikaal afgesloten met een optreden van het jeugdorkest uit Wijchen. In het centrum zal Second Face de gehele middag op verschillende plaatsen gezellige muziek laten klinken.

Muzikanten Festival Jack en Albert_017 (2)   Op zondagmiddag 27 september wordt voor de tiende keer het bekende muzikantenfestival gehouden. Op 11 podia in het centrum van Wijchen. Bekende namen die eerder op ons festival speelden staan op het programma. U kunt deze middag mooie rustige akoestische muziek horen van 2-acoustic.

Muzikanten Festival Big band Wijchen _100 (2)   Maar ook zijn er enkele big bands met hun geweldige brede repertoire. Daarnaast hebben we groepen als Stand and Deliver, het Kerkeveldorkest en Sweet memory, om maar wat te noemen. Kortom: vele honderden muzikanten zullen op zondagmiddag 27 september het centrum van Wijchen weer een muzikaal hoogtepunt bezorgen. En uiteraard laten we onze gezellige troubadours, Jack Vrijsen en Albert Barsch, niet onvermeld. Zij laten weer van zich horen bij de terrassen.

Wij hopen u allemaal te mogen verwelkomen in ons jubileumweekend van 25 t/m 27 september in hartje Wijchen!"

Wijchen Allround 10 jaar_4 [2386]

Dit bericht delen:

Advertenties