Hockey: Wijchen Heren 1 verliest onnodig

21 september 2015
Met de ruime overwinning van afgelopen week was MHC Wijchen vol vertrouwen voor de thuiswedstrijd tegen Nuth.

De tactiek van Nuth was al meteen duidelijk. Teruggetrokken op eigen helft en speculeren op de counter. Door een defensieve fout kwam Wijchen al kort na het startsignaal op achterstand. Een speler van Nuth werd over het hoofd gezien en kon zo het overzicht bewaren en binnentikken. De thuisploeg had echter genoeg kansen maar maakte ze niet af. De scherpte voor de goal ontbrak. Uit een strafcorner kwam Wijchen nog wel op gelijke hoogte doordat Hugo Fraij fraai binnensleepte. Voor de rust kwam Nuth echter wederom op voorsprong door een uitgespeelde counter.

In de tweede helft drukte Wijchen erg aan, maar tot uitgespeelde kansen kwam het te weinig. Toen Nuth de 1-3 maakte was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Nadat de wedstrijd een korte tijd stil had gelegen door een blessure, kwam Nuth nog eenmaal tot scoren in de slotfase. Wijchen verliest met 1-4 van Nuth na de forse overwinning van afgelopen week. Onnodig gezien de hoeveelheid kansen die de thuisploeg creëerde.