Voetbal: vv Alverna vloert Alcides

Van onze redactie
27 september 2015
Onder mooie weersomstandigheden met veel publiek wist Alverna op het Bospad drie punten te vergaren tegen Alcides uit Meppel.

Coach Jan Pruijn kon weer beschikken over Danny Meier, Theo Dams en Jihad Ouchene en dat was meteen te zien. Al na 10 minuten scoorde Roy van Otterle 1-0 op aangeven van Sven van Gelder. Hierna had Danny Meier de wedstrijd op slot kunnen gooien maar alleen voor de keeper miste hij de 2-0. Alcides krulde de bal een keer op de lat maar kon verder geen vuist maken.

Het begin van de tweede helft was wel voor Alcides, dat het vooral van fysieke kracht moest hebben en nogal eens over de schreef ging. Dat resulteerde 15 minuten voor het einde in een rode kaart voor de linksback, terwijl ook de trainer met rood achter het hek kon. Alverna benutte dat niet optimaal, want de 2-0 van Martijn de Groot en de 3-0 van Roy van Otterle hadden gevolgd moeten worden door meer doelpunten van Meier en Ouchene. Niemand van Alverna die daar om maalde, want de eerste punten in het hernieuwde hoofdklasse-avontuur waren binnen. Volgende week gaat de reis naar Huissen om tegen RKHVV trachten de stijgende lijn vast te houden.