Hoge Geldersche adel op Kasteel Hernen

Van onze redactie
28 september 2015
De middeleeuwse markt op 3 en 4 oktober rondom en in Kasteel Hernen, zal op de zondag bezocht worden door een aantal hoge edelen samen met hun gevolg, die de reis vanuit Nijmegen hebben ondernomen om deze ambachtsmarkt te bezoeken. Het is heel speciaal, dat deze groep van het Gebroeders van Limburg festival hun kleding buiten hun eigen evenement om komt laten zien.

De middeleeuwse markt was in de middeleeuwen dé plek waar ambachtslieden hun spullen konden ruilen of verkopen. Er zullen beide dagen dan ook tientallen ambachten te zien zijn, maar nog leuker is dat jong en oud ook zelf dingen kunnen maken en doen. De markt, met ook enkele streekproducten, is niet alleen buiten het kasteel, maar ook in het kasteel zelf zullen veel ambachtslieden hun intrek nemen en op zondag zal in de kleine Ridderzaal een lunch geserveerd worden aan de edele gasten uit Nijmegen.

Zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2015. Openingstijden: beide dagen van 12.00-17.00. Entree: Volwassenen € 7,50 Kinderen € 4,50. Meer informatie: tel. (0487) 53 19 76 of kasteelhernen@glk.nl

Adres: Dorpsstraat 40 , 6616AH Hernen. Website: www.glk.nl/hernen

Dit bericht delen:

Advertenties