Alziësto viert 60 jaar met jubileumconcert

Van onze redactie
28 september 2015
Alverna Zingt En Speelt Toneel: Alziësto.

Alziësto, een unieke naam ontsproten uit het creatieve brein van Pater Theofried van Wel. Het koor viert dit jaar haar 60-jarig jubileum en nodigt iedereen uit voor het jubileumconcert.

In de afgelopen 60 jaar heeft Alziësto een groot repertoire opgebouwd en dat gaan ze laten horen in het jubileumconcert. Met medewerking van Gemengd Koor Zang Veredelt uit Cuijk en het Kerkeveld Orkest uit Wijchen maakt Alziësto een reis van 60 jaar.

Bijvoorbeeld met hét pareltje uit de opera Nabucco van Verdi: het Slavenkoor. Liederen van onder andere Fauré, Mendelssohn, Schumann, Mozart: ze mogen allemaal niet ontbreken op de muzikale reis. Het prachtige lied, vol hoop, met tekst gebaseerd op de beroemde speech van Marten Luther King: I have a dream, schitterend gecomponeerd door Mary Donnely, wordt door het koor prachtig vertolkt.

Op deze reis wordt ook een volkslied uit Dalmatië ten gehore gebracht, evenals uit Amerika  gospelsongs, Russische orthodoxe liederen en gedeelten uit de musicals Oklahoma en Porgy en Bess. De sopraan Julia Burgers doet Ierland aan met een Iers volksliedje. Het Kerkeveld Orkest laat u een mooi optreden horen en begeleidt tevens het koor.

Kortom: een middag vol afwisseling en een mooie tour door een muzikale wereld. Het concert staat o.l.v. dirigent Jacques Lemmens met aan de piano Thea Stadlander. Na afloop van het jubileumconcert is er een gezellig samenzijn aan de bar.

Het Jubileumconcert vindt plaats op 8 november 2015, om 14.30 uur in “De Schakel”, PiusXII straat te Wijchen. Zaal open 14.00 uur. Toegangsprijs € 10,-. Voorverkoop: Verkleij Kaas-Noten, Touwslagersbaan 8A in Wijchen en bij de leden.

Zie ook www.alziesto.com

Dit bericht delen:

Advertenties