Badminton: Smashing 1 verliest, maar heeft eerste punt binnen

Van onze redactie
28 september 2015
Van Zundert/VELO uit Wateringen was afgelopen zaterdag duidelijk te sterk voor het jonge Wijchense team: 7-1.

Maar dat ene punt, in de laatste partij van de wedstrijd door gemengd dubbel Ella Peters/Roy Reijbroek uit het vuur gesleept, bracht het Smashing-kamp toch even in juichstemming.

Vooral door de manier waarop. In de eerste set deelde de VELO-mix Imke van der Aar/Stijn de Langhe de lakens uit: 21-15. In de tweede set een ander beeld: het Smashing-duo streed voor ieder punt, maakte weinig fouten en won mooie rally's: 12-21.

In de derde, beslissende set ging het eerst nog gelijk op, maar gaandeweg kreeg de Wijchense mix het beste van het spel: 12-21. Het eerste punt in drie eredivisiewedstrijden was een feit en dat werd door de Smashing-spelers en de meegereisde supporters als een opsteker gezien.

In de overige partijen had Smashing weinig in de melk te brokkelen. Zoals verwacht: Velo is een titelkandidaat. Dat bleek al in de wedstrijd tegen het eveneens kansrijk geachte Duinwijck, die met 6-2 werd gewonnen. Bij Smashing wist verder alleen Denise Hall in het dames-enkel er een derde set uit te persen: 21-17, 16-21, 21-8.

Dit bericht delen:

Advertenties