Met open armen…?

Van onze redactie
30 september 2015
Dit is het thema van de diaconale dienst in de Protestantse kerk “De Schakel” op 11 oktober. Deze dienst is bedoeld voor alle inwoners van Wijchen.  In de Bijbel staan duidelijke aanwijzingen over  de omgang met vreemdelingen, maar er klinken ook andere geluiden. 

De dienst zal geleid worden door ds. Marco Luijk; de diaconie en het Interkerkelijk Platform Kerk en Vluchteling hebben deze dienst mede voorbereid en zijn hierbij ook actief betrokken. Vanaf 10.30 u. staat de koffie klaar, aanvang van de dienst om 11.00 uur.

Het thema “Met open armen….?” lijkt wel erg actueel, maar er zijn natuurlijk al veel langer nieuwkomers in Wijchen. Zij verdienen een goede plaats in onze samenleving. Een eerste vereiste is dan ook dat er kennisgemaakt wordt met deze nieuwe Wijchenaren. Deze viering zal daarom een vervolg krijgen op 21 november.

Dan zal er gelegenheid geboden worden om onder het genot van een hapje en een drankje kennis te maken met nieuwkomers in Wijchen, naar muziek te luisteren of een andere activiteit te ondernemen. Deze middag (van 16.00 tot 20.00 uur) wordt georganiseerd door het Platform Kerk en Vluchteling, in samenwerking met Vluchtelingenwerk Wijchen.

Ook in Parochie De Twaalf Apostelen en de Parousia-gemeente wordt op 11 oktober aandacht gevraagd voor de ontmoeting met nieuwkomers op 21 november.

Zowel op 11 oktober als op 21 november zullen de activiteiten plaatsvinden in De Schakel, Pius XII-straat 85 te Wijchen.

Voor meer informatie: visser75@xs4all.nl   tel. 0646267581(tussen 19 en 20 uur) of tel. 024 6418189

Dit bericht delen:

Advertenties