PvdA Wijchen: mensen in nood altijd helpen

Van onze redactie
3 oktober 2015
Raadslid Titus Burgers verwoordt het Wijchense PvdA-standpunt: "Vele duizenden vluchtelingen trekken door Europa. Dag na dag zien we beelden die door merg en been gaan. Mensen worden op stations als dieren uit elkaar geslagen. Landen duwen stromen met vluchtelingen naar elkaar toe, stoppen ze in bussen rijden ze naar de grens en gooien ze er dan eruit op anderhalf vliegen van hier. Wij kunnen ons gezicht niet afwenden.

De politiek, de PvdA, is mede verantwoordelijk voor het vinden van een oplossing. Dat betekent mensen die in hoge nood zijn in Europees verband een veilig onderkomen bieden. En dat betekent ook dat we een antwoord bieden op de terechte zorgen van mensen over bijvoorbeeld de locaties waar we vluchtelingen opvangen en de hoge woningnood.

Zainab Osman (foto), raadslid van de PvdA in Wijchen en zelf 20 jaar geleden als vluchteling in de Wijchense gemeenschap terechtgekomen, hield tijdens de Wijchense raadsvergadering een vlammend betoog over waarom Wijchen haar thuis werd in plaats van een huis! Het gevoel van welkom zijn... Ik ben trots op het feit dat in Wijchen pro-actief geprobeerd wordt iets te doen voor opvang of huisvesting van vluchtelingen. Waarom we deze mensen welkom moeten heten, een gevoel van veiligheid moeten bieden. Geen discussie over aantallen, maar oog hebben voor een  humanitaire crisis. De angst bij groepen Wijchenaren wegnemen en draagvlak creëren. Maar ook niet de ogen sluiten voor reële problemen dus: er moeten meer sociale huurwoningen gebouwd worden. En voor nu moeten we vooral helpen waar we kunnen!"

Dit bericht delen:

Advertenties