Gemeentenieuws week 41

Van onze redactie
7 oktober 2015

Zwerfafvalproject Maaswaal College
Woensdag 7 oktober trappen wethouder Paul Loermans en leerlingen van het Maaswaal College Oosterweg samen af voor een project over zwerfafval. Dit schooljaar ruimt een klas van het Maaswaal College Oosterweg bijna iedere schoolweek zwerfafval in de buurt op. Met het opruimen verdienen de leerlingen samen een beloning voor de school. Met de beloning kunnen bijvoorbeeld banken voor op het schoolplein aangeschaft worden.


Waarom doet het Maaswaal College mee? 
Juliette Wijngaards, locatiedirecteur van de Oosterweg, vertelt waarom zij graag meedoen met dit project. “Het Maaswaal College vindt het belangrijk mee te werken aan een schone leefomgeving. Samen met de leerlingen scheiden wij bijvoorbeeld ook het afval op school. Dit positieve project past ook mooi bij ons als Unesco-school.”


Waar gaan de leerlingen aan de slag? 
De leerlingen ruimen het zwerfafval op rond de school, op het Campusterrein, een deel van de Oosterweg en het fietspad De Steenoven. De leerlingen zijn herkenbaar aan een hesje met het logo van de gemeente Wijchen, het Maaswaal College en NederlandSchoon.
Meer informatie
Dit project maakt onderdeel uit van verschillende projecten in de gemeente met als doel het verminderen van zwerfafval. Voor vragen of ideeën kunt u contact opnemen met Patricia van Wolferen, telefoonnummer 024 751 72 29 of p.v.wolferen@wijchen.nl .


Bijdrage bij chronische ziekte of beperking 


Heeft u een laag inkomen én een chronische ziekte of beperking? En heeft u daardoor extra kosten gemaakt? Dan kunt u mogelijk een jaarlijkse bijdrage krijgen van € 250,-.
U komt in aanmerking als u aan de volgende voorwaarden voldoet:




  • U heeft door een chronische ziekte of beperking extra kosten gemaakt. Bijvoorbeeld voor verzorging, geneeskundige hulp, of reiskosten.

  • Uw gemiddeld inkomen moet lager zijn dan 110% van de bijstandsnorm die voor u geldt.

  • U maakt in 2015 geen gebruik van de uitgebreide collectieve zorgverzekering voor minima van de gemeente Wijchen. Als u daar wél gebruik van maakt heeft u al een bijdrage in de extra kosten ontvangen doordat de gemeente meebetaalt aan uw premie.


Het aanvraagformulier kunt u vinden op de website van de gemeente. U kunt de bijdrage jaarlijks aanvragen. U aanvraag voor 2015 moet uiterlijk 31 december 2015 bij ons binnen zijn. Voor meer informatie kijkt u op www.wijchen.nl/bijdragechronischzieken.


Werk aan de weg
Maandag 5 oktober zijn wij begonnen met de renovatie van de Molenweg in Bergharen. De Molenweg wordt tussen de Dorpsstraat en de Elzendweg opgeknapt. Het riool in de Molenweg tussen de Burgemeester van Elkstraat en de Elzendweg wordt vervangen door een nieuw riool. Buiten de bebouwde kom wordt een nieuwe markering aangebracht. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in december van dit jaar afgerond.
Vragen?
Op de website van de aannemer Gebr. Remmits vindt u actuele informatie over de werkzaamheden. U kunt hen voor vragen of opmerkingen bereiken via molenweg@remmitsgww.nl of via 024 641 24 43.


Informatiemarkt Bewust Wonen
Op zaterdag 10 oktober 2015 organiseert de gemeente Wijchen samen met MEER Welzijn, Talis, zorg(organisaties) én Wijchense ondernemers een aantrekkelijke informatiemarkt. Deze is voor alle inwoners van Wijchen van 55 jaar en ouder. Op de markt krijgt u informatie over de mogelijkheden om veilig en comfortabel in uw huis te blijven wonen. De markt start om 11:00 uur en duurt tot 16:00 uur in ’t Mozaïek aan de Campuslaan 6 in Wijchen. De toegang is gratis.
Kijk voor meer informatie op www.wijchen.nl.


Bladkorven worden weer geplaatst
Vanaf 12 oktober begint de gemeente Wijchen weer met het plaatsen van bladkorven. Met de bladkorven wil de gemeente graag meewerken aan een schone straat. De bladkorven worden grotendeels op dezelfde locaties geplaatst als voorgaande jaren. De volgorde van plaatsing van de bladkorven hangt voornamelijk af van de periode waarin de bomen hun blad gaan verliezen. U kunt op de website www.wijchen.nl een lijst vinden waarin staat waar en wanneer een bladkorf in uw straat geplaatst wordt. Als de bladkorven vol zijn, worden ze in Wijchen op de maandag en vrijdag geleegd. Wanneer een bladkorf al eerder vol is, kunt u dit doorgeven aan de wijkbeheerder via telefoonnummer 024 751 71 11. Bladkorven in de kerkdorpen legen we wanneer bewoners melden dat ze vol zitten.
Voor het gebruik van de bladkorven heeft de gemeente een aantal gebruiksregels opgesteld:




  • in de korven mag alléén bladafval gedeponeerd worden;

  • het bladafval mag uitsluitend afkomstig zijn van gemeentebomen uit tuin, van trottoir, straat of plein;

  • in de korven mogen géén takken of ander afval zoals lege flessen, vuilniszakken en plastic zakken met afval worden gedeponeerd;

  • bij misbruik, vernieling of diefstal van onderdelen wordt de korf verwijderd.


Wandeling Wijchens Meer
Zaterdag 10 oktober om 12:00 uur kunt u meewandelen langs het Wijchens Meer ter hoogte van Hoogmeer en De Ververt. Tijdens de wandeling bekijken wij de bomen die gekapt of verplaatst worden vanwege de renovatie van de oevers langs het Wijchens Meer. De wandeling begint bij De Ververt ter hoogte van de rotonde Zuiderdreef. Wilt u meelopen? Meldt u zich dan aan via het meldingsformulier op www.wijchen.nl. Zijn er geen aanmeldingen, dan gaat de wandeling niet door.


Kermis in Batenburg
Komend weekend is het weer kermis in Batenburg. Op het kermisterrein staan dit jaar botsauto’s, de Break Dance, de grijpers en een draaimolen. Ook dit jaar brengt de kermis vier dagen plezier voor iedereen. Er is muziek in de feesttent en op maandag bij Uitbaterij De Viersprong. U bent van harte welkom!



Dit bericht delen:

Advertenties