PvdA Wijchen: kinderen met beperking zoveel mogelijk dichtbij naar school

Van onze redactie
10 oktober 2015
PvdA-raadslid Titus Burgers: "Wijchense kinderen met een beperking zijn vaak aangewezen op specialistische scholen zoals de Maartenschool (even buiten Nijmegen).

Reistijden voor deze kinderen zijn erg lang, zeker wanneer ze gebruikmaken van taxivervoer. Het gaat om 19 Wijchense kinderen die naar de Maartenschool gaan, en nog eens ongeveer 85 kinderen naar vergelijkbare scholen. Op initiatief van Anneke Bode is een motie voorbereid en samen met Kernachtig Wijchen en Sociaal Wijchen ingediend. In deze motie wordt het college verzocht om een plan van aanpak te (laten) maken om deze kinderen passend onderwijs in de gemeente Wijchen te bieden. Sinds vorig jaar hebben scholen in het kader van ‘passend onderwijs’ een zorgplicht. Het streven is dat ook kinderen met een (forse) beperking naar school kunnen in hun wijk of gemeente. De bijbehorende zorg en ondersteuning wordt dan naar de kinderen toegebracht, in plaats van andersom. De Wijchense gemeenteraad was het roerend met de initiatiefnemers eens en de motie werd unaniem aangenomen. De scholen gaan een plan maken, waarbij wensen van ouders en kinderen natuurlijk uitgangspunt zijn."

Wethouder Paul Loermans vindt het een goede zaak als voor deze specifieke groep onderwijs in Wijchen kan worden georganiseerd. Het kan voor de kinderen en hun ouders een betere kwaliteit van leven betekenen, en beperkt uiteindelijk de kosten op het leerlingenvervoer

Dit bericht delen:

Advertenties