Tennis: Sheron Arts en Joffe van der Heijden Wijchens Kampioen WTK 2015

Van onze redactie
11 oktober 2015
Sheron Arts heeft haar eerste titel als Wijchens Kampioen veroverd bij de dames tijdens de Wijchense Tennis Kampioenschappen 2015. Ilse Driessen, de kampioen van vorig jaar, kon haar titel niet prolongeren. Tommy Derks heeft de winst van het toernooi in de hoogste categorie bij de heren op zijn naam geschreven, maar is geen Wijchens Kampioen geworden.

Tommy en Wouter   Tommy en Wouter

Omdat de speelsterkte van de twee Wijchense toppers, Bas van den Broek en Joffe van der Heijden, te hoog is voor ‘reguliere’ deelname aan het toernooi, heeft de organisatie een aparte categorie ingesteld. Hierin namen Tommy Derks en Wouter Rikken, de twee finalisten van de hoogste toernooicategorie, het op tegen Bas en Joffe. Dit leverde Joffe uiteindelijk de titel Wijchens Kampioen op.

Toptalent-poule

De organisatie kan terugkijken op een succesvol toernooi, ondanks een kleine terugloop in het aantal deelnemers. Nieuw dit jaar was de Toptalent-poule waarin 9 ervaren senioren uit de Wijchense top dubbelen met talentvolle junioren. De poule is gewonnen door Joffe van der Heijden en Cas van der Vegt. Deze poule bleek een echte publiekstrekker te zijn en een aanwinst voor de WTK. Zowel de senioren, jeugd maar ook de ouders en het publiek waren enthousiast over de opzet. Joffe van der Heijden, een van de initiatiefnemers: “Het is een goede promotie voor tennisend Wijchen en een mooie stimulans voor de jeugdspelers.”

Dubbels

Rechts bibi en nikki   Nikki en Bibi rechts

Dat de jeugd de toekomst heeft, bleek ook uit de prestatie van Nikki Hendriks (15) en Bibi de Korte (14); zij hebben de dames dubbel 4 gewonnen in de hoogste categorie. In de hoogste categorie bij de heren dubbel mochten Wouter en Tommy de overwinning op hun naam schrijven (HD3). In de gemengd dubbel 3 hebben Ilse Driessen en Rene Bijmans de titel veroverd.

alle deelnemers wtk 2015

Dit bericht delen:

Advertenties