Voetbal: Alverna pakt te weinig tegen Quick '20

11 oktober 2015
Kampioenskandidaat Quick '20 kreeg van Alverna een punt mee naar Oldenzaal daar waar de mannen van Jan Pruijn zichzelf hadden moeten belonen met de volle buit. Een 0-0 in de Hoofdklasse K.N.V.B. die absoluut niet bloedeloos was want de wedstrijd leefde van begin tot einde.

Danny Meier kwam na 10 min. oog in oog met de keeper die fraai redde en Sven van Gelder miste na en solo op een haar na doel. Alverna bleef druk zetten en Quick kreeg in de eerste helft geen enkele kans. Het was de 17 jarige Mels Langtang die net voor de rust de voorsprong richting de thee had kunnen maken, maar ook zijn schot werd door de keeper gered. Na de rust ontstond eenzelfde beeld met twee ploegen die verzorgd voetbalde en wilde winnen. Alverna maakte daar het meeste aanspraak op  maar ook Johnny Dopson zag de keeper in de weg staan en de voor Glenn Muller ingevallen Jihad Ouchene knalde vijf minuten voor tijd nog op de lat. De spits van Quick,20 kreeg daarna de eerste kans, maar gelukkig voor Alverna wam zijn schot tegen de paal. Trainer Jan Pruijn lijkt Alverna weer op de rails te hebben en heft nu 7 punten uit 6 wedstrijden. A.s. zondag kan dit worden bevestigd tegen middenmoter Dieze-West in Zwolle.