Speel Elgar met Het Gelders Orkest

Van onze redactie
12 oktober 2015
Coaching door en samenspelen met musici uit Het Gelders Orkest

Voor honderd gevorderde amateurmusici zou op 6 maart 2016 zomaar een vurige wens in vervulling kunnen gaan. Samen met musici van Het Gelders Orkest het feestelijke Pomp & Circumstance van Elgar spelen op het historische podium van Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen.

Ten minste eenmaal per seizoen verzorgen musici van Het Gelders Orkest samen met honderd amateurmusici een spetterend concert op een van de grote podia in Gelderland. Na twee dagen, waarop de amateurmusici intensief worden gecoacht door musici uit Het Gelders Orkest, spelen zij gezamenlijk een concert als voorprogramma bij een concert van Het Gelders Orkest. Dat klinkt elk jaar weer verbluffend mooi.

Dit seizoen studeert het orkest onder leiding van Dick Bolt drie stukken in: Might & Majesty van Reed, Gold & Silber van Lehár en Pomp & Circumstance van Elgar. De repetities zijn op zaterdag 20 februari en zaterdag 5 maart in Akoesticum in Ede. Het concert vindt plaats op 6 maart 2016 om 13.15 uur in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen voorafgaand aan het concert Wallfisch & Wallfisch van Het Gelders Orkest.

Iedereen die graag mee wil spelen in dit gelegenheidsorkest met de naam ‘Het Groot Gelders Elgar Orkest’ kan zich aanmelden via: https://hetgeldersorkest.nl/educatie/amateur-musici/het-groot-gelders-elgar-orkest-2016/

Inschrijven kan tot maandag 7 december 2015.

Foto: René Knoop

Dit bericht delen:

Advertenties