Voetbal: vv Alverna wint fraai bij Dieze West

19 oktober 2015
De twee kampioenen van het vorige seizoen in de 1e klasse Oost en Noord waren de eerste helft aan elkaar gewaagd. Alverna kreeg kansen via Meier, van Gelder en Disveld terwijl de Zwollenaren op scherpe counters loerden en daarmee gevaarlijk waren.

Na de rust was Alverna de betere en nam bij de thuisclub de irritatie toe. Toen Roy van Otterle in de 66e en 80e minuut voor 0-2 zorgde waren de rapen gaar. Dieze Westtrainer Michel van Oostrum (topscorer aller tijden van Fc Emmen) kreeg rood na het leveren van commentaar en kon achter de omheining. 5 minuten voor tijd viel de 1-2 uit een scrimmage, maar het was Jihad Ouchene die vlak voor het eindsignaal een penalty benutte die op hem was veroorzaakt en Dieze West een 2e rode kaart bracht.
Winst op een irritante tegenstander door zelf kalm en rustig te blijven, zei coach Jan Pruijn na de wedstrijd. Zijn ploeg is inmiddels in het linkerrijtje beland met 10 punten uit 7 wedstrijden en het kan voor Alverna nog wel eens een mooi seizoen worden. Zondag staat een bekerwedstrijd bij Beuningse Boys op het programma en daarna komt Achilles 1894 uit Assen naar het Bospad.