Proef Reisbuddy succesvol in Wijchen

Van onze redactie
22 oktober 2015
Zelfstandig reizen voor leerlingen speciaal onderwijs

Vier leerlingen van VSO Marwindt uit het speciaal onderwijs hebben de proef Reisbuddy succesvol afgerond. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Wijchen op donderdag 22 oktober ontvingen zij een presentje van wethouder Paul Loermans. Deze leerlingen hebben een beperking en waren gewend om met een taxibus naar school te gaan. Maar met de hulp van hun 'reisbuddy' kunnen zij nu zelfstandig reizen met het openbaar vervoer.

Succesvolle proef

De afgelopen zes maanden heeft een aantal leerlingen uit Wijchen bij wijze van proef een reisbuddy gehad. Deze reisbuddy traint de leerlingen om zelfstandig met de bus naar school te gaan. Het was zo’n groot succes dat er ook een vervolg komt. Wethouder Paul Loermans vertelt waarom het zo belangrijk is dat deze kinderen zelfstandig naar school gaan. “Zelfstandig reizen vergroot de zelfredzaamheid van deze leerlingen. Zij krijgen daardoor ook meer eigenwaarde.’’ De gemeente Wijchen is enthousiast dat MEE Gelderse Poort het voor mensen met een beperking mogelijk maakt om zelfstandig te reizen.

Ervaring tot nu toe

Zowel de ouders als de leerlingen ervaren het project als zeer positief. Een moeder van een leerling die meedoet aan de proef, zegt tegen ouders die twijfelen over deelname: “Waag je kans! Natuurlijk is het spannend, ik vraag mijn dochter ook om mij te appen, zodat ik weet dat het goed gaat. Maar je kind zien groeien en zelfstandig zien worden, is zo fijn.”

De bijeenkomst

De gemeente Wijchen heeft de leerlingen echt in het zonnetje gezet. De leerlingen, en hun ouders, straalden van trots.

Foto: gemeente Wijchen

Dit bericht delen:

Advertenties