Vergaderingen, bijeenkomsten en bekendmakingen gemeente Wijchen

Van onze redactie
28 oktober 2015
De commissies en de gemeenteraad van Wijchen vergaderen in het kasteel van Wijchen. Dit is de voorlopige planning voor de komende periode.

5 november                  Raadsvergadering begroting (aanvangstijd 16.00 uur)

12 november                Raadsvergadering

U kunt de volledige agenda vinden op de website van de gemeente (Uw gemeente de gemeenteraad vergaderingen Agenda’s en stukken vergaderingen). Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor terecht bij de bibliotheek in de hoofdvestiging in Wijchen. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Nieuws

Prijsaanbieding plaatsing borreltent tijdens carnaval en kermis
De gemeente Wijchen is van plan om voor de carnaval en kermis 2016 en carnaval 2017, de gemeentegrond opnieuw te verhuren voor het plaatsen en exploiteren van een tijdelijke horecagelegenheid (borreltent) tijdens carnaval en kermis op het voorterrein van het gemeentekantoor.

Heeft u belangstelling? Kijk dan op www.wijchen.nl voor meer informatie en de voorwaarden. Als u na het lezen nog vragen heeft, neem dan contact op met Tanja Bruins via t.bruins@wijchen.nl.

Nieuws

Werkzaamheden groen Passeweg

Vanaf 2 november 2015 starten wij met het planten van acht nieuwe bomen aan de Passeweg. Deze bomen zijn een aanvulling op de bomen die er al staan. Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met toezichthouder Berry Geurts via telefoonnummer 024-7417269.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.

Op deze website leest u ook op welke wijze u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. Hierna krijgt u via de e-mail automatisch de publicaties uit uw omgeving toegestuurd. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Algemene bekendmaking

Nieuwe regelingen

Waarschuwingen op basis van artikel 13b Opiumwet

  • Industriepark 2A en 2B, Wijchen

  • ’t Slotje 67, Wijchen


Ruimtelijke ordening

Vaststelling wijzigingsplan Hoeveweg 15 Balgoij, gemeente Wijchen

Burgemeester en wethouders van Wijchen hebben met toepassing van artikel 3.6 lid 1 sub a Wet ruimtelijke ordening het wijzigingsplan Hoeveweg 15 Balgoij vastgesteld. Het plan voorziet in het toestaan van een tweede woning op het perceel Balgoijseweg 15 in ruil voor sanering van alle voormalige agrarische bedrijfsbebouwing realisatie van een goede landschappelijke inpassing. Het plangebied is gelegen aan de Hoeveweg 15 te Balgoij.

Ter inzage

Het wijzigingsplan is iedere werkdag bij voorkeur op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving van het gemeentekantoor aan de Kasteellaan 22-24 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11 of per e-mail via bouwenenleefomgeving@wijchen.nl. Op woensdagavond kunt u de stukken van 17.00 tot 19.30 uur inzien bij het informatiecentrum. Er is dan geen vakinhoudelijke deskundigheid aanwezig. Het ontwerp bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.BGYHoeveweg15-VG01.

Beroep

De termijn voor het indienen van een beroep bedraagt zes weken en vangt aan op 29 oktober 2015. Gedurende deze termijn kan tegen het wijzigingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Dit beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot de raad hebben gewend en door belanghebbenden die aantonen daar redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest. Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.

Voorlopige voorziening

Beroep heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat indien u wilt voorkomen dat het wijzigingsplan na afloop van de beroepstermijn in werking treedt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak kan verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Ruimtelijke ordening

Vastgesteld bestemmingsplan Wegelaar 7 Balgoij, gemeente Wijchen

Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 1 oktober 2015 het bestemmingsplan “Wegelaar 7 Balgoij” heeft vastgesteld. Het plan houdt een gewijzigde vaststelling in van het op 10 juli 2014 vastgestelde bestemmingsplan “Wegelaar 7 Balgoij”. Dit bestemmingsplan voorziet in het toevoegen van de aanduiding “Plattelandswoning” op de bedrijfswoning aan de Wegelaar 7 in Balgoij. De wijzigingen zijn doorgevoerd naar aanleiding van een tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 6 mei 2015 (zaaknummer 201406460/1/R4). De kwaliteit van het woon- en leefklimaat is nader onderbouwd in het bestemmingsplan en er is in artikel 4.5.2. van de regels een voorwaardelijke verplichting opgenomen voor een drift afvangende voorziening.

Ter inzage

Schriftelijke stukken behorende bij het bestemmingsplan zijn iedere werkdag bij voorkeur op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving van het gemeentekantoor aan de Kasteellaan 22-24 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11 of per e-mail via bouwenenleefomgeving@wijchen.nl. Op woensdagavond kunt u de stukken van 17.00 tot 19.30 uur inzien bij het informatiecentrum. Er is dan geen vakinhoudelijke deskundigheid aanwezig. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.BGBherzWegelaar7-VG02.

Beroep
De termijn voor het instellen van een beroep tegen het vaststellingsbesluit bedraagt zes weken en vangt aan op 29 oktober 2015. Gedurende deze termijn kan, voor zover het de wijzigingen betreffen, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Dit beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot de raad hebben gewend en door belanghebbenden die aantonen daar redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest. Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.

Voorlopige voorziening
Beroep heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat indien u wilt voorkomen dat het bestemmingsplan na afloop van de beroepstermijn in werking treedt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak kunt verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Slopen

Ontvangen sloopmeldingen

  • Dorsvlegel 10, Wijchen

  • Groenestraat 13, Wijchen

  • Kronenland 1113, Wijchen

  • Meerenburg 8, Hernen

  • Oude Klapstraat 74, Wijchen


Algemene bekendmaking

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Acaciastraat 42, Wijchen

  • Meerenburg 8, Hernen

  • Spoorstraat ongenummerd, Wijchen

  • Teersmortelweg 16A, Wijchen

  • Wezelseberg 7, Wijchen


Algemene bekendmaking

Verleende omgevingsvergunningen

  • Huurlingsedam 46, Wijchen

  • Leemweg 121, Wijchen (brandveilig gebruik)


Dit bericht delen:

Advertenties