Nederlands Kampioenschap biljarten

Van onze redactie
1 november 2015
Het weekend van 7 & 8 november is Biljartvereniging Woezik gastheer voor de beste kadristen in het 38/2 & 47/2.

Op 3 tafels wordt bij Verploegen Party en Congrescentrum gestreden om de Nederlandse biljarttitel in het Ankerkader 38/2. Tegelijkertijd spelen op de matchtafels kadristen in het 47/2 nationale voorwedstrijden. Een zelfde spel, maar op 2 tafelgroottes dus. De wedstrijden beginnen zaterdag en zondag om 11:00.

Voor het NK 38/2 1e klas spelen we zaterdags 3 speelrondes en zondags 2. Dat maakt dat we aan het eind van de zondagmiddag het Wilhelmus zullen laten horen voor een nieuwe Nederlandse biljartkampioen.

Titelverdediger Bert Vink heeft deelgenomen aan de vw 57/2 1e klas en kan zijn titel niet meer verdedigen. Zo ligt  het podium open voor de volgende 6 spelers:













































Deelnemer Woonplaats Moyenne Vereniging
Adrie Pols Tilburg 27,02 Goirle Biljartcentrum
Rob Pot Groenlo 26,13 BC Ivoor Groenlo
Foke Spakman Groningen 20,34 De Harmonie
Ies 't Mannetje Brielle 20,69 Honky Tonk
Tom Temmink Zetten 19,03 BV Zandweerd
Tonnie van de Wetering Boekel 17,92 DOS '71

De moyennegrenzen voor deze klasse zijn van 18.00 tot 25.00. De wedstrijden gaan over 250 caramboles.

Adrie Pols en Rob Pot hebben dan ook gekozen voor een uitgestelde promotie en hopen eerst nog een titel achter hun naam te kunnen schrijven. Een strijd op het scherpst van de snede.
Tonnie van de Wetering sluit de rij in deze 6-mans finale. Hij krijgt de kans een minder weekend in de voorwedstrijden teniet te doen tijdens deze finale.

Biljarten Adrie Pols Adrie Pols

Biljarten Rob Pot2 (1) Rob Pot

Biljarten Tonny van de Wetering Tonnie van de Wetering

Tegelijkertijd spelen op de matchtafels 5 subtoppers voorwedstrijden kader 47/2 1e klas, om zelf een Nederlandse titelstrijd aan te kunnen gaan. De spelers zijn zeker geen onbekenden in Wijchen en omstreken: Rini Megens (Oss) biljart al sinds de jaren 70 bij BV Woezik, Lyon Megens (“neefje” van) en Eric Dericks komen beiden uit Wijchen. Het 5-tal bestaat verder uit Brian ter Braak (Haaksbergen) en Rogér Schinning (Dieren).BV Woezik zal samen met biljartondersteuners uit heel Nederland deze wedstrijden in goede banen leiden. Een goed gevulde biljartzaal echter, zou de finalisten een super stimulans geven.

Genoeg te zien dus; kom deze fanatieke biljarters aanmoedigen, en wie weet, krijgt u zelf ook weer zin om een biljartje te leggen. Ook dat kan! Omringt door talenten kunt u uw eigen kunsten vertonen op de overige tafels en wie weet krijgt u nog wel wat tips van de kenners.

Biljarten Lyon Megens (1) Lyon Megens

Biljarten Erick Dericks Eric Dericks

Biljarten Rini Megens (2) Rini Megens

Wedstrijdresultaten met updates na iedere ronde kunt u vinden op: www.bvwoezik.nl/uitslagen

Dit bericht delen:

Advertenties