Mahlers Zesde symfonie in concertzaal en bioscoop

Van onze redactie
2 november 2015
Imposante bezetting met 120 musici

Mahlers Zesde symfonie blijft aangrijpend meesterwerk

Het Gelders Orkest en HET Symfonieorkest bundelen hun krachten voor een bijzondere uitvoering van een tragisch meesterwerk. Onder leiding van Cristian Mandeal spelen 120 musici Mahlers monumentale Zesde. Een buitengewoon aangrijpend werk waar Het Gelders Orkest al eerder mee uitblonk.

Van 13 t/m 20 november spelen Het Gelders Orkest en HET Symfonieorkest Mahlers monumentale Zesde. Liefhebbers herkennen deze buitenkans voor deze unieke uitvoering. En niet in de laatste plaats door het imposante aantal van 120 musici die voor de uitvoering nodig is. Mahler schrijft zijn Zesde symfonie in de gelukkigste periode van zijn leven. Hij vereeuwigt zijn geliefde Alma op grootse wijze. Tegelijkertijd is het werk doordrenkt van tragiek en slaat het noodlot genadeloos toe.

Dirigent is de extraverte Roemeen Cristian Mandeal, gelauwerd specialist in het laatromantisch repertoire, opgeleid in de traditie van Herbert von Karajan en Sergiu Celibidache.  Over de uitvoering van Mahlers Zesde Symfonie door Het Gelders Orkest wist Luister het trefzeker te verwoorden: 'Het Gelders Orkest heeft zich met zijn uitvoering van Mahlers Zesde een plaats verworven tussen 's werelds toporkesten.' Reprise!

Voor liefhebbers van muziek én film heeft Het Gelders Orkest, samen met  LUX Nijmegen en Focus Filmtheater Arnhem, een uniek arrangement samengesteld, waarbij bezoekers de kans krijgen om Mahlers monumentale Zesde in de bioscoop én de concertzaal te beleven.

Voor kaarten of meer informatie over het speciale filmarrangement kijkt u op www.hetgeldersorkest.nl/film

Nijmegen              | za. 14 november, De Vereeniging, 20.15 uur. Inleiding 19. 15 uur € 21,- | € 34,- | € 42,- | € 55,-

Arnhem                 | zo. 15 november, Musis, 14.15 uur. Inleiding 13. 15 uur € 21,- | € 34,- | € 42,- | € 55,-

Dit bericht delen:

Advertenties