Reactie 'Sociaal Wijchen' op referendumstandpunten

Van onze redactie
3 november 2015
"Er is ons gevraagd te reageren op de reacties van andere partijen op ons voorstel tot het houden van een referendum over de mogelijke komst van een AZC in onze gemeente. Wij zien hun afwijzing als een gemiste kans om Wijchense inwoners en politiek dichter bij elkaar te brengen. We praten in Nederland veel over burgerparticipatie en draagvlakmeting, maar hoe doe je dat nou?

Sociaal Wijchen vindt de (social) media daarvoor niet geschikt. Het voorstel van andere partijen, meten van het draagvlak via een interforum, sluit vele niet-internetgebruikers, jong en oud, uit.
Sociaal Wijchen is een partij die de beginselen van de democratie hoog in het vaandel heeft staan. Voor het raadplegen van de burgers over een onderwerp dat in geen enkel verkiezingsprogramma heeft gestaan, is het houden van een referendum een goed middel. Dan voelen onze inwoners dat we hun mening belangrijk vinden en serieus nemen.

Wat de uitkomst van een referendum zal zijn, het zal nooit naar ieders zin zijn, maar we kunnen er op respectvolle wijze mee aan de slag: bezwaren serieus nemen, problemen bespreken, samen naar oplossingen zoeken.
Ons standpunt is dat we onze steun zullen geven aan het verzoek om 600 vluchtelingen in Wijchen op te vangen. We vinden een opvang in meerdere complexen beter dan opvang in een groot complex, zoals het COA wil."

Sociaal Wijchen, Johan de Kievit

Dit bericht delen:

Advertenties