Samenwerkingsovereenkomst woningbouw Oostflank fase 1

Van onze redactie
3 november 2015
De gemeente Wijchen en de KlokBouwOntwikkeling BV hebben dinsdag 3 november 2015 de samenwerkingsovereenkomst gesloten voor het project Oostflank 1e fase. Dat gebeurde in het kasteel van Wijchen. Directeur H. van Rooijen zette zijn handtekening namens KlokBouwOntwikkeling BV. Wethouder Geert Gerrits van ruimtelijke ordening tekende namens de gemeente.

Wethouder Gerrits: "Met de samenwerkingsovereenkomst is het startsein gegeven voor de realisatie van negentien woningen, 28 zorgappartementen voor ZZG en 100 appartementen. Van deze 100 appartementen komen er 82 in het zogenoemde hofgebouw en achttien in een Urban Villa. De appartementen worden gebouwd op een parkeerkelder met ruim 250 parkeerplaatsen. Hiervan zijn 130 plaatsen voor iedereen toegankelijk. Rondom de gebouwen leggen wij ook nog ongeveer 45 parkeerplaatsen aan."

Planning
Vandaag is de samenwerkingsovereenkomst getekend. Medio november wordt het bestemmingsplan definitief. De omgevingsvergunning wordt in december definitief. Daarna beginnen de bouwwerkzaamheden. De oplevering van de woningen is naar verwachting eind 2017.
Voor de realisatie van het plan werkt KlokBouwOntwikkeling in een consortium samen met drie andere lokale bouwbedrijven: Postma Bouw & GWW bv, Jan Oosterhout B.V. en Bouw-bedrijf Sleenhoff B.V..

Tijdelijke parkeerplaatsen
"Vanwege de werkzaamheden aan de Oostflank, moet er een aantal parkeerplaatsen in het centrum verdwijnen. Om voor het winkelend publiek toch voldoende parkeerplaatsen te hebben en parkeeroverlast in straten te voorkomen, leggen wij op het terrein waar de bibliotheek heeft gestaan tijdelijke parkeerplaatsen aan. Deze parkeerplaatsen blijven in elk geval liggen tot de nieuwbouw van de woningen aan de Oostflank voltooid is."

Archeologie
Een team van archeologen is acht weken aan het werk geweest op de Oostflank. De onderzoekers hebben onder andere een ven uit de steentijd (3000-2600 voor Chr.) gevonden. Naast het ven zijn er ook veel sporen gevonden die vermoedelijk uit dezelfde periode in de Steentijd komen. De onderzoekers denken hierin een paar huisplattegronden te herkennen. Dit zou uniek zijn voor dit deel van Nederland omdat er nog geen huisplattegronden uit deze tijd bekend zijn uit Wijchen en omgeving. De vondsten worden nu verder onderzocht en monsters worden geanalyseerd.

Dit bericht delen:

Advertenties