De vennen verkennen voor de sportieve wandelaar

Van onze redactie
4 november 2015
De herfst is bij uitstek een heerlijk seizoen voor een stevige, frisse wandeling. Staatsbosbeheer en het IVN organiseren een extra lange winterwandeling op zaterdag 21 november in de Overasseltse en Hatertse Vennen. Vennengidsen laten u zien dat ook in dit jaargetijde buiten genoeg te beleven valt en dit geeft u een andere kijk op dit unieke gebied.

Het thema van de wandeling is "de vennen verkennen" en bedoeld voor sportieve mensen die graag een flink stuk in een prachtig mooi natuurgebied willen wandelen. De wandeling is maar liefst 12,5 kilometer lang. Tijdens deze wandeling worden bijna alle vennen aangedaan. Ervaren gidsen vertellen over de ontstaansgeschiedenis van de vennen, de waterhuishouding ervan, de herkomst van de vennamen en specifieke kenmerken van enkele vennen. De nadruk ligt vooral op het wandelen in de natuur en het beleven ervan.

Start

Datum: zaterdag 21 november Start: 11.00 uur Duur: 4 uur met halverwege een korte pauze Locatie: p-plaats Staatsbosbeheer aan de Hessenbergseweg nabij restaurant St. Walrick. Kosten:  (op startlocatie contant te betalen): € 4,00 voor volwassenen; kinderen tot en met 12 jaar € 2,00

Bereikbaar met openbaar vervoer (bus 9: 1 x per uur). Redelijke conditie en goede wandelschoenen gewenst. Aanbevolen wordt wat drinken en een lunch mee te nemen.

Dit bericht delen:

Advertenties