‘Het licht van Tabor’ is een ontroerende en indrukwekkende film, waarin centraal staat wat er met mensen gebeurt wanneer zij de diagnose kanker krijgen. De levensvragen die op dat moment rijzen, ongeacht of je gelooft of niet, zijn zeer fundamenteel en ingrijpend.
In de documentaire komen een drietal ex-kankerpatiënten aan het woord die spreken over hun ervaringen, nadat zij (voorlopig) genezen zijn verklaard. Een vierde patiënt uit de documentaire heeft de strijd verloren en is inmiddels overleden. Hiernaast komen ook een internist, een geestelijk verzorger, een psychologe en Willam Yang aan het woord.
William Yang is een Nederlandse theoloog/therapeut (Chinese vader en Nederlandse moeder) die al 30 jaar werkzaam is als therapeut. Hij is de grondlegger van de Willam Yang Foundation. Over zichzelf zegt Willam Yang: ”In mijn jonge jaren studeerde ik theologie. Maar het meest leerde ik in mijn opleiding tot ziekenverzorgende. In plaats van een doctorstitel te halen koos ik ervoor om broeder te worden aan de basis in onze gezondheidszorg. Broeder zijn is nog steeds mijn basis in mijn werk als therapeut op het Taborhuis, maar ook als yoga- en meditatie leraar”.
Filmmakers zijn Paul Simons en Jaap Mees. De laatste praat vanuit eigen ervaring, aangezien hijzelf sinds 1979 drie maal de diagnose kanker heeft ontvangen (ziekte van Hodgkin).
Uiteindelijk is ‘Het licht van Tabor’ geen film over kanker maar over het leven, en dat gaat ons allemaal aan. Inleiding en nagesprek o.l.v. van therapeut William Yang uit Nijmegen.
De Schakel, Pius XIIstr. 85 Wijchen, 16 november, aanvang 20.00 uur.
Info | ds. Marco Luijk, t 06-245 683 99,
mjluijk@upcmail.nl