CDA Wijchen wil actie bij knooppunt Bankhoef

Van onze redactie
9 november 2015
Schriftelijke vraag van het CDA Wijchen

Ingediend 9 november 2015

Aanleiding:

Het CDA Wijchen heeft al meerdere malen aandacht gevraagd voor de dagelijkse files bij het Knooppunt Bankhoef. Dit heeft zij gedaan door meerdere malen vragen te stellen aan het college, de situatie onder de aandacht te brengen van de Provincie en de pers hier actief over te benaderen.

Bjorn Derksen cda   Björn Derksen van CDA Wijchen: "Met succes. Er zijn tijdelijke maatregelen ter bevordering van de doorstroming toegezegd door Rijkswaterstaat. En in de begroting van de Provincie is nu geld gereserveerd voor het verkeersknelpunt Bankhoef, zo is deze week bekend geworden. De lobby tijdens de provinciale verkiezingen vanuit de Wijchense gemeenteraad heeft het gewenste effect gehad.

Het CDA Wijchen vindt het nu dan ook tijd voor actie! Waardoor de files zo snel mogelijk gereduceerd worden."

Daarover heeft het CDA Wijchen de volgende vragen aan het college:

 

  • Wanneer worden de, reeds maanden geleden door Rijkswaterstaat toegezegde, tijdelijke maatregelen ter bevordering van de doorstroming nu eindelijk doorgevoerd?

  • Op welke wijze gaat het college ervoor zorgen dat het geoormerkte geld in de begroting van de Provincie zo snel mogelijk geïnvesteerd wordt in de oplossing voor het fileleed rondom Knooppunt Bankhoef?

  • Hoe gaat het college een actieve voortrekkersrol nemen zodat partners als Rijkswaterstaat en de Provincie geattendeerd blijven worden op de urgentie van dit probleem en op de dagelijkse overlast die dit heeft voor werkgaande Wijchenaren en de (transport)bedrijven op Bijsterhuizen?

  • Hoe gaat het college de raad actief én periodiek informeren over de status van Knooppunt Bankhoef?


Namens de fractie van het CDA Wijchen,

Björn Derksen

Dit bericht delen:

Advertenties