Gemeente Wijchen: aandacht voor taal op Wijchen Present

Van onze redactie
31 augustus 2016


De gemeente Wijchen en het ROC Nijmegen afdeling Wijchen besteden op zondag 4 september extra aandacht aan duidelijke taal. Dit doen zij van 11.00 tot 16.00 uur tijdens het jaarlijkse evenement “Wijchen Present” in ’t Mozaïek. Zo zijn er voorbeelden te zien van moeilijk en eenvoudig taalgebruik.



Moeite met lezen en schrijven


Wist u dat maar liefst 1,5 miljoen mensen in Nederland moeite hebben met lezen en schrijven? En daardoor veel informatie niet begrijpen? Informatie die nodig is om goed mee te kunnen doen in onze samenleving. Het aantal mensen dat moeite heeft met taal groeit nog steeds. Die groei is zeker te stoppen. Ten eerste door hen weer of beter te leren lezen en schrijven. Maar ook door onze taal eenvoudiger te maken. Want waarom moeilijk doen, als het ook gemakkelijk kan?

Week van de Alfabetisering


Er is ook aandacht voor duidelijk taalgebruik tijdens de Nationale Week van de Alfabetisering. Deze week begint op 5 september. Wilt u hierover meer weten? Bel dan met Mia Pouwels van het ROC via telefoonnummer 06 44 94 78 09 of stuur een e-mail naar m.pouwels@roc-nijmegen.nl.

Stand gemeente Wijchen


Natuurlijk is er nog veel meer te beleven in de stand van de gemeente Wijchen. Zo zijn medewerkers van Wijkbeheer aanwezig om inwoners te informeren. Verder kunnen kinderen een kleurplaat voor de kermis ophalen. Iedereen die een kleurplaat ophaalt krijgen voor de kermis een … kortingsmunt!


Dit bericht delen:

Advertenties