Gesprekstafel + gewijzigde agenda raadsvergadering

Van onze redactie
2 september 2016
N.a.v. het overleg van de agendacommissie is de agenda van de raadsvergadering aangepast. Het hamerstuk Regionaal beleidsplan leerplicht schuift door naar de gesprekstafel van 22 september en de commissievergadering van 6 oktober.

Gesprekstafel

Op 8 september vindt er voor het eerst een gesprekstafel plaats. Een gesprekstafel is iets anders dan een informatiebijeenkomst. Het advies aan raads- en commissieleden is om (technische) vragen over de nota zoveel mogelijk van tevoren aan de schrijver van de nota te stellen. Daardoor is er meer tijd aan de gesprekstafel om informatie te krijgen van inwoners en organisaties.

Wat is een gesprekstafel?
De gemeenteraad wil graag van inwoners en organisaties horen wat zij vinden van de onderwerpen die de raad bespreekt. Raadsleden doen actief mee aan het gesprek. Alles wat zij horen wegen zij mee bij het beoordelen van de informatie die de raad van het college van burgemeester en wethouders krijgt. Inwoners en vertegenwoordigers van organisaties kunnen die mening geven in een gesprek dat plaatsvindt in het Kasteel. Voorzitter van de gesprekstafel is een raadslid.

Wie nemen er deel aan het gesprek?
Afhankelijk van het aantal aanmeldingen voor een bepaald onderwerp kunnen één of meer vertegenwoordigers van een organisatie plaatsnemen aan de gesprekstafel. Inwoners kunnen zich op persoonlijke titel aanmelden en deelnemen aan het gesprek.
Aanmelden kan tot 12.00 uur op de datum dat de gesprekstafel plaatsvindt via griffie@wijchen.nlof 024 751 72 03.

Verder kan van iedere politieke partij uit de raad één persoon aan de gesprekstafel plaatsnemen.
Tot slot is het mogelijk om als toehoorder aanwezig te zijn bij een gesprekstafel. Toehoorders nemen dus niet deel aan het gesprek. Zij hoeven zich niet van te voren aan te melden.

Dit bericht delen:

Advertenties