Operation Market Garden groots herdacht in Wijchen

Van onze redactie
2 april 2014


Op zaterdag 20 september herdenkt Wijchen op grootse wijze Operation Market Garden, dit jaar 70 jaar geleden. De Gemeente Wijchen wil graag zo veel mogelijk Wijchenaren betrekken bij dit eenmalige unieke evenement.



Was u erbij en wilt u er straks weer bij zijn?


Was u ooggetuige toen in september 1944 Wijchen werd bevrijd tijdens Operation Market Garden? En wilt u straks met ons samen de herdenking op 20 september van dichtbij beleven tijdens de  tocht over de Graafseweg? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar Tanja Bruins, evenementencoördinator van de gemeente Wijchen, via t.bruins@wijchen.nl.

Expositie Museum Kasteel Wijchen en buitenexpositie


Wilt u een bijdrage leveren aan de expositie “Van Tienakker tot de Oversteek- De bevrijding van het Land van Maas en Waal 1944-1945" in het museum of aan de buitenexpositie in Alverna tijdens de herdenking op 20 september? Heeft u bijvoorbeeld foto’s, filmpjes of publicaties? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar Rylana Seelen, directeur van Museum Kasteel Wijchen, via rs@museumwijchen.nl.

Persoonlijke verhalen


Op verschillende manieren willen we persoonlijke verhalen en ervaringen vastleggen.
De Wijchense Omroep wil portretten maken van Wijchenaren die hun ervaring van destijds willen delen met anderen. Antal Giesbers wil ze verwerken in een boek dat hij gaat uitgeven. Wilt u hieraan meewerken? Laat het weten door een e-mail te sturen naar rs@museumwijchen.nl.



Dit bericht delen:

Advertenties