Theater ‘t Mozaïek organiseert techniekworkshop

Van onze redactie
7 april 2014
 

Op woensdag 16 april organiseren de technici van Theater ’t Mozaïek een workshopavond voor mogelijke nieuwe vrijwilligers. Iedereen die van licht- en/of geluidstechniek houdt is van harte welkom om 19.30 uur. Zij nemen een kijkje in het theater en leren enkele basisprincipes van theatertechniek. Op zaterdag 17 mei kunnen die belangstellenden vervolgens een dagje meedraaien met de voorbereiding van een voorstelling. Op die manier krijgt men een goed beeld van wat dit vrijwilligerswerk bij Theater ’t Mozaïek inhoudt en hoopt het theater nieuwe vrijwilligers te werven.

Het Wijchense theater heeft per seizoen ruim 150 activiteiten, variërend van professionele voorstellingen tot bedrijfspresentaties. Alle technische werkzaamheden rondom deze evenementen worden verricht door een freelance technicus, bijgestaan door diverse techniekvrijwilligers. Zij zorgen er met veel zorg voor dat alles klopt qua licht, geluid en decor. Mede hierdoor heeft Theater ’t Mozaïek een goede naam in de artiestenwereld en huren vele verenigingen en bedrijven de zaal voor hun events.

De techniekvrijwilligers hebben allemaal interesse in licht- en/of geluidstechniek, hoewel de meeste van hen niet werken in dit gebied. De passie voor theater is overduidelijk bij de mannen en Theater ’t Mozaïek is erg blij met de grote inzet van deze vrijwilligers. Een techniekdag is namelijk niet zomaar een paar uurtjes vrijwilligerswerk. Bij de meeste professionele voorstellingen starten ze rond 12.30 uur met het uitpakken van de decor- en techniekspullen in samenwerking met de crew van de artiest. Het decor wordt opgebouwd, de lampen gesteld en het geluid opgebouwd en ingeregeld. En rond een uur of zes is er hopelijk wat tijd om thuis iets te eten en om te kleden. Om 19.00 uur is iedereen vaak al weer terug om de puntjes op de i te zetten en de voorstelling te draaien. Na afloop wordt alles weer afgebroken, losgekoppeld en in de vrachtwagen of bus geladen. Vaak zijn de technici pas na 23.30 uur in de foyer voor een welverdiend biertje.

Lange dagen dus, maar wel met veel voldoening. Vrijwilligerswerk in het theater betekent namelijk ook dat je heel veel artiesten en voorstellingen ziet, dat je heel veel leert van professionals en dat je prachtige dingen mede mag creëren. Niet voor niets zijn de huidige techniekvrijwilligers al jarenlang actief bij Theater ’t Mozaïek. En is het theater pas voor de tweede keer in dertien jaar op zoek naar aanvulling voor deze ploeg. Door de twee workshopmomenten op kunnen belangstellenden zelf ervaren of het technische vrijwilligerswerk iets voor hen is. Kom dus langs op woensdag 16 april om 19.30 uur als je nieuwsgierig bent geworden!

Meer informatie over deze dagen is te krijgen via theatercoördinator Nancy van Nuland - theater@mozaiekwijchen.nl of (024) 645truss met lampen 04 55.

Dit bericht delen:

Advertenties