22 en 23 april komt de Landmacht naar U toe.

Van onze redactie
9 april 2014
De Koninklijke Landmacht bestaat in 2014 200 jaar en gaat dat met U vieren. Een aantal grote festiviteiten vinden op centrale locaties plaats, zo was de opening van het jubileumjaar in Den Haag : De Vaandelgroet aan de Koning. Op 29 maart vond eveneens in Den Haag het “Grondwetfestival” plaats. Maar nu gaan we het land in!
Op 22 april zullen militairen van de Landmacht 200 scholen overal in het land bezoeken. Ze zullen vertellen over de Landmacht maar ze zullen vooral hun eigen verhaal vertellen. In Bergharen zal basisschool de Win-gerd bezocht worden en in Wijchen het Maaswaal college.
Daarnaast zullen eenheden van de Landmacht op 23 april activiteiten ontplooien op 200 locaties in heel Nederland. Dus geen Open Dagen op een kazerne, maar een Landmachtdag 2014 bij U in de buurt. De verschillende eenheden van de Landmacht zul-len diverse activiteiten organiseren. In Wijchen zullen eenheden van 11 Herstelcompagnie (Luchtmobiele Brigade) die gelegerd zijn op Schaarsbergen aan de slag gaan. De Rode Baretten zullen demonstraties geven op de Markt, ze laten zien hoe een patrouil-le onder vuur genomen wordt en hoe na het gevecht gewonden afgevoerd worden en defecte voer-tuigen geborgen worden.
U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken of deel te nemen aan de activiteiten.
De Landmacht verwacht geen cadeau’s, behalve natuurlijk dat U ons blijft steunen. We trakteren wel: we gaan dit jaar geld inzamelen voor het Jeugdsportfonds en U zult op alle activiteitenlocaties de mogelijkheid hebben om te doneren. Voor meer informatie kijk op www.landmacht.nl/kl200 of www.facebook.com/11luchtmobielebrigade/events

landmacht

Dit bericht delen:

Advertenties