UNESCO week Maaswaal College

Van onze redactie
9 april 2014
Leerlingen en medewerkers halen ‘Alles uit de kast!’

 

Tijdens de UNESCO-week van maandag 14 tot en met donderdag 17 april 2014 haalt de locatie Veenseweg van het Maaswaal College ‘Alles uit de kast’. Leerlingen volgen gedurende deze week diverse workshops met als thema ‘Duurzaamheid’.

 In de UNESCO-week nemen leerlingen uit alle jaarlagen deel aan diverse projecten die door medewerkers zijn opgesteld, deels in samenwerking met de Wijchense gemeenschap. In al deze projecten staan leerlingen stil bij het UNESCO-thema ‘Duurzaamheid’, vertaalt naar de alledaagse context van leerlingen én medewerkers. Binnen dit thema komen onderwerpen als ‘Fashion & Styling’, ‘Sustainable Technology’ en ‘Healthy Food’ aan de orde.

Een deel van de leerlingen houdt zich bezig met projecten waar ze de hele week bij betrokken zijn, zoals het runnen van een duurzaam restaurant of het hergebruiken van oude kleding. Andere leerlingen volgen diverse workshops, variërend van het zelf maken van verzorgingsproducten met allerlei duurzame ingrediënten tot onderzoek naar de duurzaamheid van het Wijchense bedrijfsleven en van bezoeken aan verschillende boerenbedrijven tot het virtueel inkopen van levensmiddelen, rekening houdend met de milieuwaarde.

Op 17 april kan iedereen een kijkje nemen op de locatie Veenseweg. Van 14.00-16.00 tonen de leerlingen de verschillende disciplines in de aula, natuurlijk op een catwalk die duurzaam gebouwd is.

De UNESCO-week wordt georganiseerd vanuit ons UNESCO-profiel. Als UNESCO-school halen we de wereld de school in door in binnen- en buitenschoolse curricula de verschillende UNESCO-thema’s tot uiting te brengen. Zo kun je als leerling je talenten ontdekken en jezelf ontwikkelen met als doel het behalen van een mooi diploma en opgroeien tot een zelfstandige burger. Meer informatie over het Maaswaal College als UNESCO-school is te vinden op onze website.

unesco

 

Dit bericht delen:

Advertenties