Controle hondenbelasting 2014

Van onze redactie
9 april 2014
Controle hondenbelasting 2014

 

Als u in de gemeente Wijchen één of meer honden heeft dan moet u jaarlijks belasting betalen. Heeft u een hond en weet u niet zeker of u belasting betaalt, dan kunt u dit nakijken op de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen. Deze aanslagen zijn eind januari verstuurd.

 Uw hond aangeven

Als u een hond aanschaft, moet u hiervan binnen veertien dagen aangifte doen. Hiervoor vult u het aangifteformulier hondenbelasting in en stuurt het naar het gemeentelijk belastingkantoor in Beuningen. U kunt ook aangifte doen via het digitale aanmeldformulier op www.wijchen.nl. Telefonisch kunt u een aangiftebiljet opvragen via telefoonnummer 024 67 80 962.

 Controle

De gemeente Wijchen controleert regelmatig op de aangifteplicht van de hondenbelasting. Op korte termijn wordt weer een controle gehouden. We vinden dit eerlijk ten opzichte van de hondeneigenaren die al jaren belasting betalen. Het is dus mogelijk dat een controleur binnenkort bij u aanbelt.  Bent u niet thuis maar vermoedt de controleur dat u een hond heeft waarvoor geen aangifte is gedaan, dan laat hij een aangiftebiljet achter. Dat kunt u invullen, ondertekenen en naar het gemeentelijk belastingkantoor in Beuningen sturen. Ook als u geen hond heeft, vragen wij u dit op het formulier te vermelden. Vanzelfsprekend kunnen de controleurs zich legitimeren met een legitimatiebewijs dat door de belastingsamenwerking is verstrekt.

Meer informatie

Meer informatie over de hondenbelasting, of de regels die gelden voor het uitlaten van honden, vindt u op www.wijchen.nl.

 

 

Dit bericht delen:

Advertenties