Brouwerij Wijchense Schòne lanceert ‘Blonde Dern’

Van onze redactie
9 april 2014

Brouwerij Wijchense Schòne lanceert ‘Blonde Dern’


 

Wijchen, 9 april 2014 - Op vrijdag 18 april lanceert Brouwerij Wijchense Schòne zijn eerste speciaal bier: ‘Blonde Dern’. Het bier zal vanaf 20 uur feestelijk gelanceerd worden in Café Anneke, aan de Kasteellaan 2 te Wijchen.

Naast de lancering van het nieuwe speciaal bier Blonde Dern, zal brouwerij Wijchense Schòne ook de website wijchenseschone.nl lanceren. Tijdens deze avond kan men kennis maken met de unieke smaak van dit Wijchense speciaal bier.

Blonde Dern

Blonde Dern, een fris en sprankelend bier, is vernoemd naar de kleur van het bier. Het is op traditionele wijze gebrouwen met nagisting op de fles. Door de samenstelling van gerstenmout, hop, gist en tarwemout is Blonde Dern een uniek bier. Het is een samensmelting van een weizen en een blond bier. De frisse sprankelende smaken komen zomers uitstekend tot zijn recht, terwijl het hogere alcohol percentage van 7% voor een warm gevoel in de winter zorgt. Het is een bier om verliefd op te worden!

Ontstaan Brouwerij Wijchense Schòne

De brouwerij Wijchense Schone is opgericht in 2014. De brouwerij is opgericht door twee hobbybrouwers uit Wijchen, Haike Toonen en Paul Bier. Haike Toonen brouwt al zeker 25 jaar bier, waarvan de afgelopen 5 jaar intensief. In die 25 jaar heeft hij al verschillende soorten bier gebrouwen, waarmee hij bierbrouwen tot een ware specialiteit heeft gemaakt. Naast de brouwerij is hij werkzaam bij ROC Rivor in Tiel als docent Somatologie.

Paul Bier brouwt sinds 1 jaar bier. Zijn achternaam is mede de reden geweest om te starten met bierbrouwen. Want zeg nou zelf, iemand met zo’n achternaam moét toch zijn eigen bier hebben. Naast de brouwerij werkt hij bij een bouwadviesbureau in Druten.

De naam Wijchense Schòne verwijst naar het bier zelf en de plaats waar het bier is ontstaan, natuurlijk met een knipoog naar de vrouwen uit het dorp Wijchen. Meest in het ook springende element in het logo is de abstracte versie van het Kasteel van Wijchen.

Over Brouwerij Wijchense Schòne

Brouwerij Wijchense Schòne wil unieke bieren op de markt zetten. Alle bieren zullen een authentieke Wijchense naam dragen. Om tot unieke en nieuwe bieren te komen worden alle bieren in de thuisbrouwerij bedacht en uitgeprobeerd. Als het perfecte bier gebrouwen is, wordt deze in grotere hoeveelheden geproduceerd bij een huurbrouwerij. Het eerste bier ‘Blonde Dern’ is gebrouwen bij Brouwerij Sint Servattumus in Schijndel. De ambitie is om een eigen professionele brouwinstallatie te hebben en Nederland te plezieren met de speciale bieren. Brouwerij Wijchense Schòne wil een vijftal bieren maken die het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Daarnaast komen er enkele seizoensgebonden gebrouwen.

Ga voor meer informatie naar www.wijchenseschone.nl.

 

kruik panorama pijpje panorama

Dit bericht delen:

Advertenties