Groot Dictee Wijchen op 14 mei

Van onze redactie
28 april 2014
Op 14 mei 2014  wordt de tweede editie van het Groot Dictee Wijchen georganiseerd in de aula van het Maaswaal College, Veenseweg in Wijchen.

Na het enorme succes van de eerste editie in 2013, hebben de Lions Club Wijchen, de Bibliotheek Wijchen, het Maaswaal College en Kans & Kleur de handen opnieuw ineengeslagen om voor een goed doel een dictee te organiseren. In navolging van het  landelijke Groot Dictee en initiatieven in vele andere gemeenten hopen zij dat ook de Wijchenaren opnieuw de strijd aangaan om hun taalvaardigheid te testen. Deelnemers van buiten Wijchen zijn overigens ook van harte welkom. De deelnemers schrijven een bedrag bij elkaar door te betalen voor elk goed geschreven woord.  De opbrengst van het dictee is dit jaar bestemd voor de stichting Leergeld 2Stromenland.

Stichting Leergeld 2stromenland – wat voor goed doel is dat?

Leergeld 2stromenland probeert te voorkomen dat kinderen op de basisschool, waarvan de ouders weinig tot geen financiële middelen hebben, in een sociaal isolement terechtkomen.
Als wettelijke en overige voorliggende voorzieningen niet afdoende steun bieden kan de stichting zelf hulp bieden in de vorm van directe betaling aan bijvoorbeeld een sportvereniging of muziekschool.
De stichting is medio 2010 opgericht en actief in de gemeenten Beuningen, Wijchen, Druten en West Maas en Waal.

Op de website van de Stichting Leergeld 2stromenland vindt u de werkwijze en voorwaarden aan hulpverlening van de stichting.
Voor algemene informatie omtrent de doelstellingen en werkwijze van Leergeld zie de Leergeld Nederland website.

Hoe gaat het in zijn werk? 

Inschrijven voor het dictee kan via de website www.grootdicteewijchen.nl
Het dictee zal in de Nederlandse taal worden gehouden, dus niet in het Wijchens dialect. De wedstrijd begint om 19.00 uur en vindt plaats in het Maaswaal College aan de Veenseweg. Het dictee telt precies 200 woorden. Winnaar is degene met de meeste goed gespelde woorden.

Wat kun je winnen?

De winnaar verdient eeuwige roem en er zijn prijzen voor de drie beste deelnemers. Nieuw dit jaar is de splitsing in twee categorieën:  professionals- en sportclasse. Je neemt deel in de professionalsclasse als je in 2013 hebt meegedaan aan meer dan twee dicteewedstrijden in Nederland.  Er is ook een prijs voor de beste groep  en de deelnemer die het hoogste sponsorbedrag weet te realiseren. Deelnemers kunnen zich laten sponsoren door familie, vrienden en bekenden door met hen een bijdrage per goed gespeld woord of een vast sponsorbedrag af te spreken.

 

Dicteewedstrijden op de scholen in Wijchen

Door Kans & Kleur en  het Maaswaal College wordt dezelfde dag ook een dictee georganiseerd voor hun leerlingen.  In de ochtend voor de leerlingen van groep 8 en in de middag voor leerlingen van het Maaswaal College.

Dit bericht delen:

Advertenties