Expositie “Textiel” in KunstPostWijchen op 9, 10, 11 en 16, 17, 18 mei

Van onze redactie
29 april 2014
Textiel in welke vorm dan ook neemt een belangrijke rol in tijdens ons dagelijks leven: de dekens waaronder je slaapt, de kleren die je draagt, de tas waar je spullen inzitten, de bank of stoel waar je op zit en de vloerbedekking waar je over loopt. Textiel is overal aanwezig  zowel praktisch als decoratief. De rode draad die loopt tussen het werk van Anneke op 't Hoog, Desiree Schoren, Marlou Severijns en Babette Peters is textiel, ambachtelijk en met de hand verwerkt tot een  gebruiksvoorwerp, accessoire of een op zich zelf staand kunstwerk .

Allen werken met textiel of met een textiele inslag en hebben hun diploma als textielontwerper behaald aan de kunstacademie in Maastricht.

Anneke maakt interieur accessoires met vrolijk kleurgebruik en een vleugje humor.

anneke op 't hoog

Gewoon Desiree is het label van Desiree Schoren voor het ontwerpen van meubels, tassen en accessoires. Belangrijkste materialen hiervoor zijn eigen geweven en gebreide stoffen in combinatie met leer.

desiree schoren 3

Babette Peters ontwerpt en maakt mode en interieur accessoires die zich onderscheiden in vorm, materiaal en kleurgebruik. Iedere accessoire is uniek in zijn soort. Alles wordt met veel zorg en liefde met de hand gemaakt. Het ambacht en respect voor de natuur staan centraal.  Het verwerkte materiaal wordt zoveel mogelijk gerecycled.

babette peters 2

Marlou Severijns schildert vanuit de traditie en laat zich inspireren door het impressionisme en expressionisme. Haar onderwerpen komen vaak uit de natuur of vanuit de mens. Hier vandaan vertrekkende gaat ze op zoek naar een eigen beeldtaal die op de grens ligt van figuratief en abstract.

marlou severijns 4

Graag nodigen zij u uit om hun werk te komen bekjjken in de KunstPostWijchen in de weekenden van 9,10,11 en 16,17,18 mei

www.kunstpostwijchen.webklik.nl, Herenstraat 18 Wijchen. Geopend: vrijdag, zaterdag en zondag 12.00u - 17.00 uur.

Dit bericht delen:

Advertenties