5000 Vikingen onder het ijs door op de Berendonck!

Van onze redactie
1 juli 2014
Op 14 juni 2014 organiseerde de Wijchense obstacle run organisator Strong Viking voor de tweede keer de Strong Viking Water Edition op de Berendonck in Wijchen. Met meer dan 5000 deelnemers verdubbelde zij het aantal deelnemers ten opzichte van het eerste jaar. De Strong Viking Water Edition werd in 2013 gekozen tot beste obstacle run van Nederland en is met 5 edities in 2014 hard op weg om deze prestatie te evenaren!

 

Tijdens de spectaculaire Water Edition introduceerde Strong Viking in samenwerking met ‘The Iceman’ Wim Hof het allernieuwste obstakel: The Iceman. Hierbij dienden alle 5000 deelnemers een grote bak met ijs in te stappen om vervolgens onder het ijs door te gaan. ‘The Iceman’ Wim Hof is niet de enige die het succes van Strong Viking heeft opgemerkt. De Californische documentairemaker Scott Keneally is speciaal voor Strong Viking overgevlogen om te filmen voor zijn documentaire ‘Rise of the Sufferfests’. Scott heeft veel ervaring met obstacle runs, maar noemt Strong Viking de beste obstacle run die hij ooit heeft gedaan. ‘In Strong Viking komen de beste elementen van obstacle runs samen. Het beste gebied, unieke obstakels, zware uitdaging in combinatie met veel fun’.

 

Doordat Strong Viking dit jaar beschikt over drie afstanden; 7, 13 of 19 kilometer is het nu ook mogelijk om als minder getrainde atleet kennis te maken met obstacle running.

 

Strong Viking organiseert op 27 september de Color Obstacle Run op de Berendonck in Nijmegen. 25 oktober vindt de Strong Viking Brother Edition plaats in Amsterdam.

 

Dit bericht delen:

Advertenties