PvdA Wijchen voor maximale kansen op windenergie

Van onze redactie
1 juli 2014
De PvdA Wijchen is blij dat dat alle mogelijke locaties voor windturbines in Wijchen in beeld blijven. Als we ons alleen richten op de strook langs de A50 blijven andere mogelijkheden onderbelicht en wordt de kans op het opwekken van schone duurzame-energie kleiner. We hebben gezien dat er, naast de in de Quickscan en tijdens de informatieavond genoemde locaties, nog andere geschikte plaatsen zijn voor windturbines.

De PvdA Wijchen vindt het belangrijk om nu aan het werk te gaan met initiatiefnemers, direct betrokken bewoners en leefbaarheidsgroepen. Samen realistische criteria opstellen zodat er maximaal draagvlak ontstaat. Deze groepen komen met plannen die ondersteund, door de provincie en gemeente, beoordeeld gaan worden door de Wijchense gemeenteraad.

De PvdA is dan ook voorstander van een plan van aanpak waarin wordt geschetst hoe in Wijchen windenergie gerealiseerd kan worden. Het spreekt voor zich dat draagvlak en realistische criteria m.b.t. afstand, geluidsoverlast en slagschaduw,  de basis zijn voor dit plan. Het maatschappelijk rendement oftewel de nut en noodzaak voor onze toekomst moet helder in beeld gebracht worden. Wat levert het op voor bewoners, kernen en direct betrokkenen? Al deze ingrediënten hebben we nodig voor het verkrijgen van  maximaal draagvlak.

Met deze plannen en criteria in de hand kan de raad zich uitspreken. Dan pas krijgen we goed zicht op hoe ver de verschillende  politieke partijen willen gaan om onze gemeente energieneutraal  te maken.

Namens PvdA Wijchen

Titus Burgers

 

Voor informatie of reactie mail of bel:

titusburgers@xmsnet.nl

 

 

Dit bericht delen:

Advertenties