Tentoonstelling over bevrijding spectaculair geopend

Van onze redactie
7 juli 2014
Tentoonstelling over bevrijding spectaculair geopend

Vrijdag 4 juli jl. is in Museum Kasteel Wijchen de tentoonstelling Van Tienakker tot de Oversteek, de bevrijding van het Land van Maas en Waal 1944-1945 spectaculair geopend.

De officiële opening vond plaats in de achtertuin van het kasteel. Na een openingswoord door museumdirecteur Rylana Seelen en burgemeester Hans Verheijen werd de kasteeltuin overgenomen door Vereniging Mars (Nederlandse Vereniging voor Militaire Levende Geschiedenis). Mars speelde in een korte show de  bevrijding na wat gepaard ging met een hoop geknal. Na de show hadden de genodigden de gelegenheid de tentoonstelling in het museum op de tweede verdieping van het kasteel te gaan bekijken.

Van Tienakker tot de Oversteek. De bevrijding van het Land van Maas en Waal 1944 – 1945 vertelt het bevrijdingsverhaal van bewoners van het Land van Maas en Waal. Hoe hebben zij het offensief ervaren? De expositie sluit aan bij de 70-jarige herdenking rondom Operation Market Garden, die in de derde week van september plaatsvindt.

De tentoonstelling is te zien tot 1 maart 2015. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze website www.museumwijchen.nl

 

Dit bericht delen:

Advertenties