Vierdaagse treft voorzorgsmaatregelen voor intocht op vrijdag

Van onze redactie
16 juli 2014
 

Meer water en ehbo

tegen warmer weer

Omdat vrijdagmiddag tijdens de intocht van de 98ste Vierdaagse de temperaturen kunnen oplopen tot rond de dertig graden, zet de organisatie van de Vierdaagse voor de laatste 10 kilometer extra waterpunten in en worden de al geplande ehbo-posten van het Nederlandse Rode Kruis versterkt. Afhankelijk van de weersvooruitzichten wordt bekeken of meer maatregelen noodzakelijk zijn.

 “Voor vrijdag worden oplopende temperaturen voorspeld, terwijl er maar een zwak windje zal staan, Als onze wandelaars de Via Gladiola in Malden op komen zal die wind voor de verkoeling geen soelaas bieden. Zeker niet als zij tussen de hagen van duizenden toeschouwers hun laatste meters afleggen”, aldus marsleider Johan Willemstein dinsdagmiddag tijdens een korte terugblik op de eerste wandeldag van de 98ste Vierdaagse.

Uitvallers

De Dag van Elst in de 98ste Vierdaagse telde 715 (917 in 2013) uitvallers of deelnemers die niet aan de start kwamen. Dat betekent dat er morgen 42.298 wandelaars aan de start komen voor de Dag van Wijchen en Beuningen. Die ging dinsdagochtend van start met 43.013 deelnemers, 520 meer dan in 2013. De toename is volgens marsleider te wijten aan de wens van veel wandelaars om tot en met 2015 toch vier Vierdaagsen met succes te hebben voltooid, zodat zij zeker zijn van een startbewijs voor de 100ste Vierdaagse in 2016.

De eerste wandeldag van 2014 verliep overigens rustig, zonder noemenswaardige incidenten. Op de Oosterhoutsedijk voor Lent is een persoon met succes gereanimeerd. En aan het eind van de middag bleek op start- en finishterrein de Wedren dat er wat meer mensen dan normaal onwel waren geworden.

 

Dit bericht delen:

Advertenties