De PvdA Wijchen vraagt aandacht voor anderstalige vrouwen.

Van onze redactie
19 juli 2014
De afgelopen maanden heeft zich in Wijchen een groep van 20 tot 30 anderstalige vrouwen gemeld, die aangeeft problemen te hebben met deelname aan de Wijchense samenleving. Deze groep vrouwen kwam in beeld door contacten met het ROC, Meer-welzijn en verschillende raadsleden. Gelet op de vele brandhaarden in onze wereld is de verwachting dat deze groep eerder groter dan kleiner wordt.

Volgens Zainab Osman, zelf van Somalische afkomst en ervaringsdeskundige. Worden deze vrouwen voldoende bijgestaan op praktische zaken; huisvesting, inkomen en basale taalles. Er is echter niet of nauwelijks aandacht op het gebied van welzijn. Het aanbod blijft beperkt tot het leren fietsen, hiervoor moet deze groep naar Nijmegen. Het spreken van de Nederlandse taal verbetert hierdoor onvoldoende. De zelfredzaamheid blijft beperkt.

De vrouwen ervaren dit als een gemis. Ze willen zich ook nuttig maken en iets terug doen voor de maatschappij, aldus Zainab. Als raadslid van de PvdA Wijchen heeft Zainab Osman vragen gesteld aan het college welke mogelijkheden er zijn om deze groep actief mee te laten doen in de Wijchense samenleving. Heeft het college zicht op deze groep? Hoe groot is de groep en hoe groot wordt deze groep?  Zainab Osman denkt onder andere aan taalstages in bedrijven en instellingen. En het organiseren van activiteiten in de wijken. Ik geloof in de kracht van de mens. Om die kracht tot ontplooiing te laten komen moeten de omstandigheden juist zijn. Wij willen het samen en voor elkaar. Wij gaan zeker niet betuttelen maar mogelijkheden creëren, zodat zij kunnen participeren.

PvdA Wijchen

Voor vragen of opmerkingen

Zainab Osman:  zainabosman@live.nl

Dit bericht delen:

Advertenties