Gemeentenieuws

Van onze redactie
20 augustus 2014
Afsluiting Hoefsestraat

Maandag 11 augustus zijn we begonnen met de werkzaamheden voor de reconstructie van de Hoefsestraat. Tot en met vrijdag 22 augustus werken we tussen het spoor en de kruising Hoefsestraat- Zesweg/ Kruisbergseweg.

Maandag 25 augustus sluiten we de Hoefsestraat vanaf het spoor tot aan de kruising Weegbree/Zwanensingel voor gemotoriseerd verkeer af. Doorgaand verkeer wordt via de Stationslaan en de Randweg over de Klapstraat omgeleid. Fietsers en voetgangers hoeven niet om te rijden. Zij kunnen de werkzaamheden over de aangegeven routes passeren. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden vrijdag 26 september afgerond.

Tijdens de werkzaamheden kan het voorkomen dat woningen of bedrijven in de omgeving van de Hoefsestraat moeilijk bereikbaar zijn. Er zijn afspraken gemaakt met de hulpdiensten over de bereikbaarheid zolang er aan de Hoefsestraat gewerkt wordt. Ook de Buurtbus en lijn 7 van Connexxion rijden in deze periode een andere route. Op de internetpagina’s www.breng.nl en www.buurtbus.com kunt u meer informatie vinden over aangepaste routes.

Meer informatie over de reconstructie van de Hoefsestraat wordt bekend gemaakt via www.wijchen.nl en via twitter: @gemwijchen. Hebt u tijdens de uitvoering van de werkzaamheden vragen? Dan kunt u contact opnemen met Adri Cocu. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 024 751 71 11. U kunt u ook binnenlopen bij de bouwkeet van de aannemer aan de Zesweg. Daar kunt u altijd terecht met vragen over de werkzaamheden.

 

Nieuws

Werken aan de weg

 

De gemeente Wijchen laat de komende weken weer onderhoud uitvoeren aan verschillende wegen in de gemeente Wijchen. Door nu onderhoud te plegen, liggen de wegen er weer voor een groot aantal jaren goed bij.

 

Tussen 19 augustus en 8 september werken we op de volgende plaatsen:

  • De fietspaden langs de Stationslaan tussen de Herenstraat en de Hogeweg en langs de Herenstraat in Wijchen krijgen nieuw rood asfalt

  • De Gomarius Messtraat in Alverna krijgt een nieuwe asfaltlaag.

  • In Wijchen Zuid, de Aalsburg en Blauwe Hof in Wijchen repareren we kleine stukjes van het asfalt.

  • De Jan Steegweg in Batenburg wordt veranderd van een deels beklinkerde weg naar een half verharde weg.


 

Voor vragen kunt u terecht bij Adri Cocu. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 024 751 71 11.

 

nieuws

Werkzaamheden aan het spoor

In de nacht van 23 op 24 augustus en 30 op 31 augustus werkt Strukton tussen 23.00 en 07.00 uur aan het spoor. Deze werkzaamheden maken deel uit van de aanleg van het keerspoor. Tussen de overweg bij de Tunnelweg en de overweg Hoefsestraat worden paden langs het spoor aangelegd.

 Meer informatie

Meer informatie over het keerspoor vindt u op www.prorail.nl/projecten en www.stadsregiorail.nl. Informatie over de herinrichting van de stationsomgeving kunt u vinden op www.wijchen.nl. Voor vragen, klachten en meer informatie over de werkzaamheden aan het keerspoor kunt u 24 uur per dag, zeven dagen in de week contact opnemen met de afdeling Publiekscontacten via 0800-776 72 45. Tussen 18.30 uur ’s avonds en 8.00 uur ’s ochtends zijn zij alleen bereikbaar voor urgente zaken als ernstige overlast en veiligheidsrisico’s. U kunt ook het contactformulier invullen op www.prorail.nl/contact.

 

nieuws

Vergaderingen en bijeenkomsten

De commissies en de gemeenteraad van Wijchen vergaderen in het kasteel van Wijchen. Dit is de voorlopige planning voor de komende periode. Alle vergaderingen en bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.

 

21 augustus                          Informatiebijeenkomst

28 augustus                          Commissievergadering

4 september                         Raadsvergadering

 

U kunt de volledige agenda vinden op: http://www.wijchen.nl/gemeente/politiek/vergaderingen/vergaderingen-2014. Heeft u geen internet, dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek terecht (in de hoofdvestiging in Wijchen, of in de vestiging in Bergharen). De stukken zijn ook in te zien aan de balie in het gemeentekantoor.

Tekst boven aan de lijst met bekendmakingen:

Op www.officielebekendmakingen.nl zijn de volgende bekendmakingen verschenen. Wilt u automatisch op de hoogte gehouden worden van de publicaties in uw omgeving? Meldt u dan aan voor de gratis attenderingsservice via www.overheid.nl.

Verkeer

Gehandicapten parkeerplaats

Burgemeester en wethouders hebben besloten bij de volgende locatie een persoonsgebonden gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen:

 Wijchen

  • Diepvoorde 1231


Procedures 1, 3 en 5 zijn van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina's.

 

apv

Verleende APV vergunningen

Het onderstaande besluit is door de burgemeester op genoemde datum verzonden naar de betreffende aanvrager:

 Wijchen




  • Kasteeltuin, 6602 DA, ontheffing Drank- en Horecawet voor het schenken van zwak-alcoholische dranken tijdens de Kunstmarkt op 31 augustus 2014, 07-08-2014.


 

Procedure 3 en/of 5 zijn van toepassing. Zie voor meer informatie hierover de procedurekaders elders op deze pagina’s.

 

Kappen

Mededeling voorgenomen kap

De gemeente Wijchen is voornemens de volgende bomen te kappen:

Wijchen

  • Hoefestraat, 2 hazelaars, reden kap: slechte conditie, uitgebroken kroon en dood hout, herplant: ja, 2 hazelaars, 13-08-2014.


 

Deze houtopstand is kapvergunningvrij. Wilt u reageren op de voorgenomen kap, dan kunt u uw reactie binnen vier weken na datum van deze publicatie mondeling of schriftelijk kenbaar maken bij burgemeester en wethouders, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen.

 

Ontvangen sloopmelding

De onderstaande sloopmelding is door het college van burgemeester en wethouders van Wijchen op genoemde datum ontvangen:

Wijchen

  • Zwanensingel 32, 6601 GM, het verwijderen van asbesthoudend materiaal, 09-08-2014.


Er kan geen bezwaar noch beroep worden ingesteld tegen de ontvangen sloopmeldingen.

 

Algemene bekendmaking

Ontvangen aanvraag omgevingsvergunning

De onderstaande aanvraag voor een omgevingsvergunning is door het college van
burgemeester en wethouders van Wijchen op genoemde datum ontvangen:

Wijchen

  • Sint Jorispad 46, 6603 AM, het afwijken van het bestemmingsplan in verband met de hoogte en het bouwen van een startheuvel en een grondkering, 11-08-2014.


De beslistermijn vangt aan op de dag van ontvangst van de betreffende aanvraag.
Procedure 1 is van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina’s.



Algemene bekendmaking

Verleende omgevingsvergunningen

Voor de onderstaande projecten  is een omgevingsvergunning verleend. Het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning is voorbereid op basis van de reguliere voorbereidingsprocedure van paragraaf 3.1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en zijn door het college van burgemeester van wethouders van Wijchen en op genoemde data verzonden:

Wijchen

  • Kasteellaan ongenummerd ter hoogte van nummer 70, 6602 DH, het kappen van een boom, 08-08-2014.

  • Kasteellaan ongenummerd ter hoogte van nummer 78, 6602 DJ, het kappen van een boom, 08-08-2014.

  • Kasteellaan ongenummerd ter hoogte van nummers 78 en 80, 6602 DJ, 08-08-2014.

  • Markt 14, 6602 AM, het bouwen van een dakkapel, 08-08-2014.

  • Marskramer 68, 6603 JH, afwijken van het bestemmingsplan in verband met het bouwen buiten het bouwvlak, de dakhelling en de goothoogte, het bouwen van een woonhuis, het aanleggen van een inrit, 11-08-2014.

  • Ravensteinseweg 344, 6602 NA, het aanleggen van een inrit, 12-08-2014.

  • Tunnelweg 86, 6601 CX, het realiseren van een doorbraak in een muur, 11-08-2014.


De tekeningen behorende bij de omgevingsvergunning behoeven niet noodzakelijkerwijs dezelfde te zijn als die bij de betreffende gepubliceerde aanvraag om omgevingsvergunning. Procedure 1, 3 en 5A zijn van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina’s.

 

Algemene bekendmaking

Verlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning

Van de onderstaande aanvraag om omgevingsvergunning ontvangen op 19 juni 2014, waarop de reguliere voorbereidingsprocedure van paragraaf 3.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) van toepassing is, verlengt het college van burgemeester en wethouders van Wijchen de beslistermijn (van in beginsel acht weken) met zes weken. Het besluit tot verlenging van de beslistermijn is op genoemde datum verzonden naar de betreffende aanvrager:

Balgoij

  • Hoeveweg ongenummerd nabij nummer 12, 6613 AE, het afwijken van het bestemmingsplan in verband met het bouwen buiten het bouwvlak, het kappen van 10 houtopstanden, het aanleggen van een inrit, het bouwen van een Mariakapel bij een van gemeentewege beschermd monument, 07-08-2014.


 

 

Dit bericht delen:

Advertenties