Jazz & Wine 31 Augustus Wijchen

Van onze redactie
26 augustus 2014

Op zondag 31 augustus zal in Wijchen de eerste editie van Jazz & Wine Wijchen plaatsvinden. In het terrasrijke Wijchen kunnen


liefhebbers op zo´n 10 verschillende plekken genieten van de smaakvolle combinatie van mooie muziek en een goed glas wijn.


 

Culinair Proef Plein

Op het Culinair Proef Plein op het marktplein kunnen bezoekers van 13.00 tot 19.30 uur volop genieten van  wijnen, likeuren, bieren, streekproducten en allerlei culinaire verwennerijen proeven, of deelnamen aan een masterclass wijnproeven en genieten van de kookdemonstraties. Op het marktplein is er vanaf 13.00 tot 19.30 uur doorlopend Jazz muziek.

 

Jazz & Dixieland

Dankzij de goede samenwerking tussen de verschillende horecagelegenheden kunnen bezoekers overal in het centrum optredens bezoeken en genieten van goede wijnen en hapjes. Ook aan kinderen en kunstliefhebbers is gedacht.

 

Umbrella Parade

Een parade van honderden kinderen en volwassenen met versierde paraplu’s door het centrum van Wijchen trekken. Deze zogenaamde ´umbrellaparade´ komt oorspronkelijk uit New Orleans waar de paradebands gevolgd worden door een kleurige stoet fans

Van 11.00 uur  tot 13.00 uur  kan je nog een gratis paraplu versieren op het Europaplein. Om 14.30 uur start vanaf het Europaplein de kleurige stoet voor de parade door het centrum met voorop het Streetparade orkest. Rond 15.30 eindigt de tocht op het oude Marktplein met een prijsuitreiking voor de mooist versierde paraplu´s.

 

Kids

Het Europaplein is kinderplein. Hier kunnen de kinderen deelnemen aan een workshop muziekinstrumenten maken, tevens zijn er muziekworkshops o.a. tuinslang boogie of slagwerk sessie. En spelen leerlingen van de muziekschool in de Marktpromenade.

 

Kunst

In de kasteeltuin is er deze dag ook een kunstmarkt van 10.00 tot 17.00 uur. Ruim 80 kunstenaars presenteren o.a. schilderijen, keramiek en edelstenen. De winkels zijn deze koopzondag (net als iedere laatste zondag van de maand) geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

 

Kers op de taart


Vanaf 18.00 uur zal “Glenn Miller orkest met de Andrew Sisters” optreden op het hoofdpodium op het Marktplein, de Glenn Miller Market Mood bigband is speciaal geformeerd ter gelegenheid van de herdenking Operation Market Garden op 20 september a.s.

 

Kunst, muziek, culinaire hapjes en wijnen komen samen tijdens Jazz & Wine Wijchen!

 

Programma Live Muziek

 

13.00 tot 17.00 uur

Marktplein - t’ Jazzezz, een 6-mans dixielandformatie

Sterrebosch - Charlestowns Jazzband

Cafe Zus & ’t Broertje - Roman Town Jazz Band

Thuis bij Fien – Janssen & Tilanus

Soete Inval – The Busquito’s

Marktpromenade – Henks Funky Fanfare (sextet)

Mark’s – Willy Vetsap Jazzband

Looporkest – Streetparade Orkest Veghel

Looporkest  - The OhnO  Jazzband

Kunstmarkt – The SwingMasters Dixieland Band

 

18.00 tot 19.30 uur

Marktplein - Glen Miller Market Mood Bigband en the Andrew Sisters

 

19.00 tot 22.00 uur

Cafe Anneke – Dixieland Crack Jacks

 

 

Dit bericht delen:

Advertenties