Boels Rental Ladies Tour

Van onze redactie
28 augustus 2014
Boels Rental Ladies Tour kan rekenen op zeer sterk deelnemersveld
Startlijst kent onder meer Vos, Johansson, Bronzini, Van Dijk en Wild

 

Aan de start van de Boels Rental Ladies Tour komt op dinsdag 2 september min of meer de complete wereldtop van het vrouwenwielrennen. Dat is maandag duidelijk geworden bij de in Tiel gehouden perspresentatie van de zesdaagse etappekoers. Die Betuwse stad fungeert komende week als startplaats van de eerste twee etappes. Op de voorlopige startlijst van de wedstrijd zijn onder meer de namen van wereldkampioene Marianne Vos, wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk, de Italiaanse Giorgia Bronzini, Emma Johansson uit Zweden en topsprintster Kirsten Wild te vinden.

Twintig teams van zes rensters bepalen van 2 tot en met 7 september wie de opvolgster van Ellen van Dijk wordt als winnares. Daarbij liefst twaalf zogenaamde UCI ploegen, de professionele teams. Het deelnemersveld wordt compleet gemaakt door de nationale teams van België, Italië en de Verenigde Staten en vijf Nederlandse clubteams.

 

Marianne Vos

Na een jaar afwezigheid wegens een rugblessure is Marianne Vos dit jaar terug in de Boels Rental Ladies Tour. Samen met onder meer Nederlands kampioene Iris Slappendel staat zij namens het team van Rabo Liv aan de start. Daarmee is de viervoudig winnares uit Brabant direct de grootste uitdaagster voor titelverdedigster Van Dijk. Zij kan bij haar Boels-Dolmans Cycling Team op haar beurt ook op een sterke groep rekenen. Naast Van Dijk brengt die ploeg ook de Britse Lizzie Armitstead aan het vertrek. Chantal Blaak, zondag nog winnares van de World Cup in Zweden, en Emma Johansson zijn andere rensters om in de gaten te houden voor het eindklassement.

Traditioneel worden in de grootste etappekoers van Nederland ook een aantal massasprints verreden. Daarin kan Vos hoge ogen gooien, maar zeker ook meervoudig wereldkampioene Bronzini. Kirsten Wild zal echter eveneens haar neus nadrukkelijk aan het venster willen drukken. De Nederlandse sprintster van Giant-Shimano won vorig jaar twee ritten en schreef het sprintklassement op haar naam. Chloe Hosking uit Australië versloeg haar in 2013 eenmaal en ook zij is er weer bij, net als de rappe Amerikaanse Shelley Olds, haar Italiaanse ploeggenote Barbara Guarischi en de Belgische Jolien d’Hoore.

 

Route

Op de perspresentatie werd maandag ook bekend hoe de routes van de diverse etappes exact zijn. De Boels Rental Ladies Tour begint op dinsdag 2 september met een 10,1 kilometer lange tijdrit van Varik naar Tiel. Een dag later wordt gestart en gefinisht in Tiel, waarna donderdag de derde etappe start in Heeze en eindigt in Leende.

Tijdens de vierde etappe op vrijdag 5 september, waarin Gennep als start- en finishplaats fungeert, krijgt het peloton onder meer de Holleweg en de Zevenheuvelenweg voor de kiezen. Daar wordt een lastige rit verwacht. Rit vijf voert de wedstrijd vervolgens opnieuw over de Zevenheuvelenweg, maar dan liggen zowel het begin als het einde van de etappe in Wijchen.

Op zondag 7 september finisht de Boels Rental Ladies Tour met een bijna traditionele etappe in Zuid-Limburg. Onderweg van Bunde naar Berg en Terblijt moeten een flink aantal heuvels overwonnen worden, waarna de eindstreep op de Geulhemmerberg getrokken is.

 

 

Dit bericht delen:

Advertenties