Benen strekken in Noord

Van onze redactie
18 september 2014
Iedereen wil wel eens stukje lopen. Vraag is dan waar zullen we eens heen gaan?  Om weer eens een andere route te lopen en tevens de conditie op peil te houden, heeft de Leefbaarheidsgroep Wijchen Noord een 4 tal wandelroutes uitgezet in de wijken Noord, Woezik en Achterlo.

Er zijn papieren routebeschrijvingen beschikbaar op zaterdag 27 september op 4 startplaatsen bij het Noorderlicht, horeca Verploegen, 't Hof van Kaatje en  wijkcentrum ’t Achterom. Vanaf 27 september zijn de folders ook te downloaden op www.wvwn.nl/leefbaarheidsgroep.

Wethouder Paul Loermans zal op 27 september om 13.30 uur het startsein geven vanaf het Noorderlicht (Lepelaarstraat). Er hoeft niet op een bepaalde plaats gestart te worden. De routes zijn allemaal ongeveer een uur lang: één door Woezik/Saltshof, één door en om Park Noord, de derde door Achterlo en tenslotte een route door het Landschapspark Woezik. Ze worden aangegeven met pijlen, in twee richtingen te volgen. Er zijn verbindingen tussen de vier routes aangegeven, zodat er ook een wat langere wandeling kan worden gelopen.

De routes blijven permanent beschikbaar, kunnen op elk willekeurig moment gelopen worden en zijn gratis. Op de startdag zijn vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur er gratis consumpties voor de lopers.

De route vanuit het Noorderlicht is geschikt voor scootmobielen.

Aan de eerste wandeldag is ook een fotowedstrijd verbonden: Kiek uw mooiste plekje langs de route. Voor de boeiendste inzending is een leuke prijs beschikbaar. Stuur de foto naar infovtta@kpnmail.nl

Het Noorderlicht is tot 17.00 uur open.

Graag tot ziens op zaterdag middag 27 september.

 

Dit bericht delen:

Advertenties