Gemeentenieuws

Van onze redactie
24 september 2014
Nieuwe websites in de lucht!

“Hier staan we voor”. Met deze campagne informeren de gemeente Wijchen, de Sociale Wijkteams, MEER Welzijn Wijchen, het NIM en alle andere betrokken instellingen inwoners over de komende veranderingen in zorg en welzijn. Zorg- en welzijnsorganisaties zijn samen met

de gemeente Wijchen hard aan het werk om alles goed en op tijd te regelen. Kijk voor meer informatie op de gloednieuwe website www.wijchenstaatvoor.nl.

 

De veranderingen in de zorg gaan in op 1 januari 2015. In het kort komt het erop neer dat taken die het Rijk nu nog regelt, overgedragen worden aan alle gemeenten. De jeugdzorg,

dagbesteding, begeleiding en ondersteuning worden vanaf 1 januari 2015 geregeld door gemeenten zelf. Heel veel Wijchenaren krijgen hiermee dus te maken. Wat dat voor

u persoonlijk betekent, kunnen wij nog niet zeggen. De zorg kan voor iedereen anders zijn.

Een uitgangspunt is dat alle inwoners voortaan maatwerk krijgen aangeboden. Hoe? Door eerst met iedereen die zorg nodig heeft persoonlijk te gaan praten. Letterlijk aan de keukentafel! In Wijchen hebben we dat geregeld door Sociale Wijkteams in het leven te roepen. In Wijchen zijn er drie actief. Wilt u meer weten? Kijk dan op de website www.sociaalwijkteamwijchen.nl.

Landelijke campagne

Binnenkort ziet u vast landelijke tv-spotjes van de rijksoverheid. Want nogmaals, álle inwoners van Nederland krijgen met de veranderingen in de zorg te maken. De slagzin die het ministerie van VWS bedacht heeft voor haar campagne is: “Nederland verandert, de zorg verandert mee”.

Ziet u de campagne? Weet dan dat wij dat in Wijchen op onze eigen manier geregeld hebben. Bij ons heet het “Hier staan we voor”. En zo is het!

Nieuws

Onderhoud bomen Stationslaan

Dit najaar voeren wij onderhoudswerkzaamheden aan de bomen langs de Stationslaan tussen de Westerdreef en de Hogeweg. Het gaat om de bomen in de groenstrook tussen de Stationslaan en het spoor. Een aantal bomen staat er al langere tijd slecht bij. Uit onderzoek is gebleken dat sommige bomen een slechte conditie hebben of verdrukt worden door bomen die ernaast staan. Om de bomenstructuur duurzaam te behouden, is het nodig om deze bomen te kappen. De bomenstructuur herstellen we door bomen terug te planten waar er voldoende ruimte is. In totaal kappen we ongeveer 25 bomen en planten we veertien bomen terug. Hierbij is gelet op het behoud van de diversiteit aan boomsoorten.

Uitvoering werkzaamheden

De uitvoering van de werkzaamheden staat gepland voor eind oktober/begin november. Als eerste zullen we de slechte bomen kappen. Daarna verbeteren we de grond op de plek waar de nieuwe bomen komen te staan. In november planten we dan de nieuwe bomen. Tijdens de werkzaamheden kan het voorkomen dat (een deel van) de rijbaan wordt afgesloten. Het verkeer wordt ter plekke om de werkzaamheden heen geleid.

Vragen

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Marsha de Kraker via telefoonnummer 024 751 72 12 of via e-mail: m.d.kraker@wijchen.nl.

nieuws

Bijeenkomst ‘Hoe gezond is Wijchen?’

Woensdag 15 oktober organiseert de gemeente Wijchen in samenwerking met de afdeling Gezond Leven van de GGD Gelderland-Zuid de bijeenkomst ‘Hoe gezond is Wijchen?’. Tijdens deze bijeenkomst  presenteren wij de onderzoeksresultaten van de Kindermonitor en de Volwassenen-ouderen monitor 2013. De bijeenkomst is van 15.00 tot 17.00 uur in de Raadszaal van het kasteel, Kasteellaan 9 in Wijchen. De zaal is vanaf 14.45 uur geopend.

De bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers van organisaties op het terrein van gezondheid, welzijn, onderwijs en veiligheid. Ook geïnteresseerde inwoners zijn van harte welkom. Belangstellenden kunnen zich tot 9 oktober aanstaande aanmelden bij Thea de Rooij via: t.d.rooij@wijchen.nl.

nieuws

Vergaderingen en bijeenkomsten

De commissies en de gemeenteraad van Wijchen vergaderen in het kasteel van Wijchen. Dit is de voorlopige planning voor de komende periode. Alle vergaderingen en bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.

25 september          Commissievergadering -1-

2 oktober               Commissievergaderingen (in de Raadszaal en in vergaderzaal 1.02)

9 oktober               Themabijeenkomst

16 oktober             Raadsvergadering

U kunt de volledige agenda vinden op de website van de gemeente. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek terecht (in de hoofdvestiging in Wijchen of in de vestiging in Bergharen). De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

 

Tekst boven aan de lijst met bekendmakingen:

Op www.officielebekendmakingen.nl/gemeenteblad zijn de volgende bekendmakingen verschenen. Wilt u automatisch op de hoogte gehouden worden van de publicaties in uw omgeving? Meldt u dan aan voor de gratis attenderingsservice.

 

Algemene bekendmaking

Regeling beheer en toezicht basisregistratie personen

Het college van de gemeente Wijchen heeft op 2 september 2014 besloten de regeling beheer en toezicht basisregistratie personen vast te stellen. In de regeling is op hoofdlijnen het beheer van en toezicht op de Basisregistratie personen geregeld. De regeling treedt in werking met ingang van 25 september 2014 en werkt terug tot en met 6 januari 2014.

Procedure 1 is van toepassing. Zie voor meer informatie hierover de procedurekaders elders op deze pagina’s.

 

Algemene bekendmaking

Het reglement voor de basisregistratie personen

Het college van de gemeente Wijchen heeft op 2 september 2014 besloten het reglement voor de basisregistratie personen vast te stellen. Het reglement betreft een nadere regeling van de verstrekking van gegevens uit de basisregistratie aan organen van de gemeente Wijchen voor zover deze organen de gegevens nodig hebben voor de uitvoering van de aan hen opgedragen taken. Het reglement treedt in werking met ingang van 25 september 2014 en werkt terug tot en met 6 januari 2014.

 

Procedure 1 is van toepassing. Zie voor meer informatie hierover de procedurekaders elders op deze pagina’s.

 

Apv

Verleende APV vergunning

Het onderstaande besluit is door het college van burgemeester en wethouders en/of door de burgemeester van Wijchen op genoemde datum verzonden naar de betreffende aanvrager:

 

Wijchen

  • Recreatiepark de Berendonck, 6603 LN, een evenementenvergunning, een geluidsontheffing en een ontheffing artikel 35 van de drank- en horecawet,  ten behoeve van de Color Obstacle Run op 27 september 2014. Deze besluiten zijn op 15 september 2014 verzonden aan de Strong Viking Group bv te Wijchen.


 

Procedure 3 en/of 5 zijn van toepassing. Zie voor meer informatie hierover de procedurekaders elders op deze pagina’s.

 

 

kappen

Mededeling voorgenomen kap

De gemeente Wijchen is voornemens de volgende bomen te kappen:

 

Wijchen

  • De Weertjes voor nr. 1217-1219, 2 sierappels, reden kap: niet vitaal, herplant: nee, voldoende bomen in omgeving, 18-09-2014.

  • Marskramer voor nr. 109, 1 kastanje, reden kap: overlast vruchtval, herplant: 1 amberboom, 18-09-2014.


 

Deze houtopstand is kapvergunningvrij. Wilt u reageren op de voorgenomen kap, dan kunt u uw reactie binnen vier weken na datum van deze publicatie mondeling of schriftelijk kenbaar maken bij burgemeester en wethouders, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen.

 

slopen

Ontvangen sloopmeldingen

De onderstaande sloopmeldingen zijn door het college van burgemeester en wethouders van Wijchen op genoemde datum ontvangen:

 

Bergharen

  • Grotestraat 16, 6617 AJ, het verwijderen van asbesthoudende dakplaten van het bijgebouw, 09-09-2014.


 

Wijchen

  • Homberg 2619, 6601 XV, het verwijderen van asbesthoudend materiaal uit het hoofdgebouw, 17-09-2014.

  • Zwanensingel 147, 6601 GE, het verwijderen van asbesthoudend materiaal uit het hoofdgebouw, 15-09-2014.


 

Er kan geen bezwaar noch beroep worden ingesteld tegen de ontvangen sloopmeldingen.

Algemene bekendmaking

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning

De onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning zijn door het college van
burgemeester en wethouders van Wijchen op genoemde data ontvangen:

 

Balgoij

  • Houtsestraat 8, 6613 AC, het aanleggen van een tijdelijke inrit, 11-09-2014.


 

Wijchen

  • Beuningsesteeg ongenummerd en Saltshof 10e straat ongenummerd, 6604 EB, het afwijken van het bestemmingsplan in verband met het bouwen buiten het bouwvlak en de goothoogte van een aanbouw, en het bouwen van 25 woningen, 05-09-2014.

  • Burchtstraat 7, 9 en 11, 6602 AP, het gedeeltelijk vervangen van kozijnen, het plaatsen van nieuwe handelsreclame, 10-09-2014.

  • Graafseweg 300, 6603 CJ, afwijken van het bestemmingsplan in verband met de inhoud, het bouwen van een vrijstaande woning, 13-09-2014.

  • Graafseweg 302, 6603 CJ, afwijken van het bestemmingsplan in verband met de inhoud, het bouwen van drie aaneen gebouwde woningen, en het uitvoeren van werkzaamheden in verband met archeologie, 12-09-2014.

  • Hoefsetuin ongenummerd, 6601 HR, het bouwen van twaalf en zeven woningen, het aanleggen van een uitweg, 12-09-2014.

  • Holenbergseweg 10, 6604 AK, afwijken van het bestemmingsplan in verband met archeologie, de maximale oppervlakte, goot- en nokhoogte en het herbouwen van de voormalige Woezikse Molen, 18-09-2014.

  • Homberg 2531, 6601 XW, het wijzigen van de gevel, het plaatsen van een reclamelogo en het verplaatsen van een reclamelogo. 12-09-2014.


 

De beslistermijn vangt aan op de dag van ontvangst van de betreffende aanvraag. Procedure 1 is van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina’s.

 

Algemene bekendmaking

Verleende omgevingsvergunningen

Voor de onderstaande projecten is een omgevingsvergunning verleend. Het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning is voorbereid op basis van de reguliere voorbereidingsprocedure van paragraaf 3.1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en zijn door het college van burgemeester van wethouders van Wijchen en op genoemde data verzonden:

 

Balgoij

  • Eindsestraat ongenummerd, 6613 AS, het afwijken van het bestemmingsplan in verband met mantelzorg en het bouwen van een woning met een mantelzorgwoning, 15-09-2014.


Wijchen

  • Markt 14, 6602 AM, het aanleggen van een uitrit, 17-09-2014.


De tekeningen behorende bij de omgevingsvergunning behoeven niet noodzakelijkerwijs dezelfde te zijn als die bij de betreffende gepubliceerde aanvraag om omgevingsvergunning.

Procedure 1, 3 en 5A zijn van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina’s.

 In procedurekader de volgende procedures opnemen: 1, 3, 5 en 5a 

Dit bericht delen:

Advertenties