Het Kasteel boekt verrassende zege in Doetinchem

Van onze redactie
29 september 2014
De Wijchense schakers van Het Kasteel speelden zaterdag 27 september jl. in en tegen Doetinchem de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Het sterke Doetinchem kwam vorig seizoen nog uit in de landelijke schaakklasse en was veruit favoriet. Bovendien misten de Kasteelheren hun sterkste speler Wesley van Nie die verhinderd was. Daarnaast doen Kasteelvoorzitter Willem van Berkel en de ervaren schaakrot Henk van Kortenhof een stapje terug en komen dit seizoen niet uit in de hoofdmacht van Het Kasteel. Een bijzonder zware opgave dus voor de Wijchenaren.

De jeugdige Paris Loutragotis mocht het opnemen tegen Van der Mark. Het Griekse Kasteeltalent speelde met de zwarte stukken een goede partij, maar kwam niet verder dan een meer dan verdiende remise.

Sjaak Laurant speelde met de witte stukken een sterke openingsfase tegen Haggeman. Na een mooie combinatie won Laurant de zwarte dame en kon het winstpunt worden genoteerd.

Op het kopbord zag Twan Rutjes een pion verloren gaan tegen Kuper. In een mindere stelling kwam er een remiseaanbod dat uiteraard graag werd geaccepteerd!

Dimitris Loutragotis kwam in een moeilijke stelling terecht tegen Van Hal. De sterke Doetinchemse schaker wist de druk op te voeren, maar Loutragotis weerde zich kranig. Van Hal nam teveel risico en dit werd keurig afgestraft zodat ook hier het winstpunt naar Wijchense zijde ging.

Teamleider Jorik Quint vergaloppeerde zich in zijn partij tegen Evertse. Quint speelde nog lang door maar kon het verlies niet afwenden.

Invaller Kaz Haans kreeg een mindere stelling tegen Van Vught. Toch hield Haans lang stand en de uiteindelijke puntendeling was daarvoor een mooie beloning!

Hans Quint kreeg de betere stelling op het bord. Tegenstander Nederkoorn ging in de tijdnoodfase van beide spelers in de fout en Quint won de partij.

Maarten Rossen kende een lastige schaakmiddag. De sterke Doetinchemse schaker Riepma dicteerde het spel maar Rossen hield lang stand. Na een lange schaakmiddag moest Rossen toch zijn koning omleggen.

Met een fraaie en verrassende 4½ - 3½ zege konden de Wijchense schakers weer aan de terugreis beginnen.

Doetinchem 1             -           Het Kasteel 1                         3½ - 4½

  1. Marino Kuper             -           Twan Rutjes                           ½ - ½

  2. Henk Riepma             -           Maarten Rossen                    1 – 0

  3. Cees Nederkoorn      -           Hans Quint                             0 – 1

  4. Roel Evertse              -           Jorik Quint                             1 – 0

  5. Marius van Hal           -           Dimitris Loutragotis                0 – 1

  6. Sander van Vught      -           Kaz Haans                             ½ - ½

  7. Henny Haggeman     -           Sjaak Laurant                         0 – 1

  8. Niels van der Mark    -           Paris Loutragotis                    ½ - ½


Zaterdag 1 november a.s. schaakt Het Kasteel een thuiswedstrijd tegen buurman SMB uit Nijmegen. De wedstrijd wordt gespeeld

in Wijkcentrum Wijchen-Zuid, Zuiderpoort 56 te Wijchen en de partijen starten om 13.00 uur. De entree is gratis. Belangstellenden zijn van harte welkom. Meer info op de website www.svhetkasteel.eu en bij R. Duin 06-12232966.

Foto: Ritchy Duin

Dit bericht delen:

Advertenties